Detik waktu terus berjalan Berhias gelap dan terang Suka dan duka Tangis dan tawa Tergores bagai lukisan...Seribu mimpi berjuta sepi Hadir bagai teman sejati Di antara lelahnya jiwa Dalam resah dan air mata Ku persembahkan kepadaMu Yang terindah dalam hidupku...Meski ku rapuh dalam langkah Kadang tak setia kepadaMu Namun cinta dalam jiwa Hanyalah padaMu...Maafkanlah bila hati Tak sempurna mencintaiMu Dalam dada ku harap hanya Dirimu yang bertakhta...Detik waktu terus berlalu Semua berakhir padaMu...♥

My FRIENDS

Wednesday, August 24, 2011

PEREMPUAN SKRG SUKA MASAK YG SIMPLE JEW


Sy bebrbuka dgn menda ni jew utk awieh ni..Bowink dah mum nasi..hik...Sebenar nya malas nak masak nasi...nak g beli hujan lak kat sini...Jadi pekara yg paling senang goreng french fried lew...walaupun simple tapi sedap lah kan..Kenapa eh...perempuan skrg malas masak(bukan sume ok)..tak mcm perempuan dulu2..Perempuan dulu2..pandai masak..tapi zaman skrg kalau nak masak pun..masak yg simple2 jew..
.mcm french fried..nugget..sosej..meggie..dan mcm2 lagi lew makan segera..sampaikan skrg ni siap ada nasi segera lagi..pilih jew nak mum nasi apa..ada nasi..ayam..nasi goreng..nasi lemak..dan mcm2 lagi..sume nyer segera..sampai kan kueh pun ada..tak yah teruk2 lagi nak uli tepung..
beli dan goweng jew..hik...senang kan..Dan munkin kah lelaki skrg masih lagi mencari perempuan yg pandai masak atau pun...itu dah tak penting lagi dah..kalau dulu..owg selalu kata..kalau tak pandai masak mana leh kahwin..Tapi skrg tak pandai masak pun dah leh kahwin agak nya..
Tapi bila di pikirkan balik...munkin dulu2 tak ada makanan segera..sebab tu perempuan dulu pandai masak...Lagipun kebanyakan perempuan dulu tak keje kan dok di rumah jew..jadi baik lah masak kan..dari tak buat apa...Lain lak mcm zaman skrg pompuan dah byk yg berkerja..jadi tugas masak tu bkn lah tugas pertama bagi seowg perempuan..
Dan bagi sy juga..pompuan pun kene juga pandai masak sikit2..terutama nyer bila berkahwin...anak2 dan suami nak juga rasa masakan sendiri kan...dan bg sy juga..Kalau dah tak pandai masak dan munkin rasa nya tidak sedap bek lew mum makanan segera jew..dah terjamin ada rasa sedap juga..
*Minggu lepas Sy buat Kari Letak daun padan..dan tak ada rasa apa2..rasa wangi jew..sampai tak abis...;p

48 comments:

Reez Zack said...

kalau perempuan terer masak jd bonus..sng tackle mentua...kalau laki n isteri bleh masak..sng hidup rumahtangga :D

Run Away♥ said...

reez pandai masak tak..yana nak g minang ni...;d

yusuflaili said...

Salam;
tak pandai masak,.. boleh belajar skrang ni senang belajar..yg penting boleh masak.

Sarah Mohd Saleh said...

nsb dah lepas bbuke...grrrrr.bak sini sket lohhhh

Reez Zack said...

simple n biase cam nasi ayam, nasi lomak ke boleh je..kari ke.. nak masuk minang??? malunye ♥ :P

KAIEZU said...

Kari letak pandan?
Pertama kali dgr =P

Run Away♥ said...

@sarah...meh lew ambik...;d
@a'yusuf...tol tu...;d
@reez..malu kew gatai...koh...;d

Reez Zack said...

sapa yg gatal??? kan ke yana yg mula dulu..:P ... tak gemuk ke nnt bantai kolesterol je tu?

Run Away♥ said...

@sedap tau caz..;p
@tu mukan kolestro sgt tu...;p

C i k P i p i T e m b a m said...

haha . sama je kita . tu kalau dh malas sgt en . kalau rajin masak la lauk ke apa ke

syrupmasin said...

wowo..ta bole wow macam tuh..mak ade pesan carik isteri yg pandai masak..jgn yg reti masak makanan segera sebab nanti baru lah keluarge tu harmoni.. :)

Run Away♥ said...

@cik pipi..lau sardine...goreng sayur..ok jew...kah...;d
@Kah syrup...sy kene lajar masak lew ni..;d

abghani said...

zaman dh berubah ..pompuan dh ramai educated.

Run Away♥ said...

betul tu abghani..;d

KAIEZU said...

Ye meyh sedap kyana?
Apa kata bg kat sini sikit.. =P

Lea IsNaw! said...

kenyang ke makan mende tu je?

Run Away♥ said...

@caz shukew mum megi jew kan...;d
@lea...mesti lah...;d

budakijaupendek said...

kalau dh lapar fries pun sedap! hehe

muhamad hanif said...

ele,


simple ke ? cakap tak reti masak sudah.


wakkakakakaka !!

syazwiena khan said...

ni rindu western ni . adoi !

Run Away♥ said...

@betul tu budakijau...;d
@ye lew hanif...;p
@ye syaz..dap tu..;d

bighagenjo said...

alahai siannya, huhu.

tapi org kata, nak ikat suami jgn kasi lari dengan air tgn kita la.

biasanya lepas kawen, automatik kita bole pandai masak nnt. ini bukan fakta, ini main suka aku je. haha!

Cik Eliza said...

eit! makanan segera x elok taw!hehe!

Salam kenal jugaa! :D

sara zainol said...

hehe.. simple sgt.. sara xbape gemar nk mkn mcm tu.. hehe..
pape pon selamat memasak.. nt nt pandai le memsk tu.. :)
~im like a chief in my house~

Asyila Zainuddin said...

haha.. tak kenyang ooo makan bende tu.. wajib nk nasik jugak.. kekeke..

syamimi fatin said...

xpe, kalu xpndai masak, boleh belajar kn? even dh kawen pun kita still bole blaja masak lg... learning process ni seumur hdup hehe :) slmt hri raya

bunga said...

betul gak..hehhe..tapi org perempuan walau dah kawin xpandai msk..biasa kejap jer dia belajar dah pandai..hehehe..

aduhh..cam ne leh terlintas nak letak daun pandan ni syg..heee

missbby said...

oh buka makan ni je ke? rasa cam tak kenyang jer..hehe

Zue AnnaLeeya said...

salam dik...
sggah bls kt sini dan folow...

skrg xpelah msk simple2 dik...
tp bila dah ader t/jwb lebih kene msk tau...
so.. blajarla drp skrg...
lama2 pandaila kan???

KAIEZU said...

Megi?
Xsuka p0wn. =P
Kyana silap owg lew..
Tuh adik kyana yg gurl tuh bkn caz.

Robot | Sakti said...

nyum nyum..

sedapnya.

hehe

Niena Pengembara Ilahi said...

oho.. usah kaata simple.. masak air pun kekadang hangit... ehhh hehe

Niena Pengembara Ilahi said...

oho.. usah kaata simple.. masak air pun kekadang hangit... ehhh hehe

Asrul "iLham" Sany said...

sodapnya...

nak sket...

sy pun pandai masak gak, tapi malas nak cuci2 pas masak hahaha

missSenget said...

kari letak daun pandan?????


memang terbaek..


hihihi..

kite langsung x reti masak..

tp nenek kata xpe..nnti da kawen, pndai2 laa idup..

syasya said...

hahahh ape la kasi letak daun pandan..mesti x lalu nk mkaan sbb dh lain kih kih comel la.betol2 tu..perempuan skang masak simple2 je..x tau la kite dh kawin nnt mcm mane huhu

cik sakura said...

bila mood datang memang rajin nak masak tapi bila penat memang masak simple2 je..

KhaiRin said...

bkn malas memasak tp xde ms hahaha (alasan plg bernas)

NEELKAMAL VAISHNAW said...

Hi...
Saya seorang ahli blog anda dan saya mahu anda datang ke blog saya ke blog saya, saya akan gembira jika anda ingin membawa keahlian
Anda boleh membaca Blog saya dalam Bahasa Hindi dan diterjemahkan ke Malaysia dari jalan yang saya akan membaca puisi atau karangan
Dan saya menganggap tiga pilihan saya (3) kursus di Blags Ayengen

Pls come my blags
MITRA-MADHUR
MADHUR VAANI
BINDAAS_BAATEN

Run Away♥ said...

@big...sy pun penah dgr owg kata mcm tu...hik...;d
@mesti eliza pandai masak kan...;d
@sara...sy pun nak belajar masak ni...;d
@mimi...selamat hari raya...;d
@bunga..saja tu nak bg wangi..hik...;d
@miss...kenyang tau...byk tu...;d
@salam k"zue...slmt hari raya...;d
@eleh...caz pun sama kan...;p
@robot memang sedap tau..;d
@tol tu niena...;d
@asrul...lelaki meang malas kan...;d
@kah...miss senget...;d
@sya...hikhik..
@betul tu sakura...;d
@khai buat alasan kan...;p
@thanks...kamal...;d

schaze zainn said...

schaze setakat bleh masak setakat untuk kenyangkan perut je la..haha

nak masak hebat2 mungkin lepas kawen..kehkeh

p/s: salam kenal juga xP

Mommy Fara said...

Rajin2lah masak. Lelama jdk expert kan? Hehehehe...

Reez Zack said...

dah balik perlis..aritu ajak sy nak merase laksa perlis...mesti dah lupo ni :P

~izan~ said...

anak2 akak biasanya mkn yg simple2 ni hehe..tp megi tak la =)

masak ni kena selalu cuba,baru tahu cmner =)

kari daun pandan yer hehehe

Hana Soffelia said...

Ingtkan menu bersahur td. Terkejut mak noks, kau makan benda tu je berbuka. Blh knyg ke? Kalo berbuka tak makan nasi, rasa semacam je perut ni.. :-p

khairul akmal azman said...

laki lg simple masak..nsi grg je.jnji kyg!

Run Away♥ said...

nasi goweng sedap lah kay..hik..;d

Sarah Mohd Saleh said...

sdpnya bg lahh skett haaaaa

Copyright 2011/2012.All Right Reserved By Run Away