Detik waktu terus berjalan Berhias gelap dan terang Suka dan duka Tangis dan tawa Tergores bagai lukisan...Seribu mimpi berjuta sepi Hadir bagai teman sejati Di antara lelahnya jiwa Dalam resah dan air mata Ku persembahkan kepadaMu Yang terindah dalam hidupku...Meski ku rapuh dalam langkah Kadang tak setia kepadaMu Namun cinta dalam jiwa Hanyalah padaMu...Maafkanlah bila hati Tak sempurna mencintaiMu Dalam dada ku harap hanya Dirimu yang bertakhta...Detik waktu terus berlalu Semua berakhir padaMu...♥

My FRIENDS

Wednesday, August 24, 2011

BESOK BALIK KAMPUNG..BERAYA DGN MAK


Selamat petang...semalam seharian sy tak leh on9..Tenet Celcom wat hal lagi...huh....mencikkkkkkk!!..Ni barulah leh nak berpoya-poya kat Blog...;p..Sy ponteng keje awineh...nak g suping...Besok petang lepas keje..Sy dah nak balik kampung kat Perlis..Besok kira nya Sy kerja last lah..walaupun Last keje hari Jumaat..hahahah..kiranya Sy ponteng keje lah..Abis sangat munkin akan kene marah jew bila datang keje pas raya nanti..Sy..dah terasa tak sabo2 dah nak balik Perlis ni..


dah setahun Sy tak balik..memang dah windu giler harap nyer perjalanan Sy ke kampung esok akan selamat sampai..Sy nak beraya dgn mak nanti...setelah abah Sy meninggal tahun lepas...Mak lah Owg yg paling sy nak beraya bersama-sama..;d
Harap nya Sume yg ingin pulang ke kampung akan selamat tiba nyer di kampung..
Selalu nya kalau time raya..memang ramai owg menuju ke utara..Walaupun highway..jem tetap jem. punya kat plaza tol..memang sempat lew..lau nak kowek idung dulu.....;d
Tapi apa yg menjadi kerisauan..Takut ada kemalangan..Mcm tahun lepas..memang 2..3..kemalangan berlaku kat highway...selalu nyer kereta terbabas..kira laju sangat lew tu..Tu lah masalah nyer..walaupun kekadang kita berhati-hati drive..Tapi di sebab kan owg lain..kita lak jadi mangsa..Harap2 pekara ni tak berlaku pada sy dan owg lain..Semuga kita sume Selamat sampai ke kampung..!!..

52 comments:

Unknown said...

slmt balek kg :D

Run Away said...

thanks....syrup...;d

Reez Zack said...

eeee...nakalnye...pas ghayo sah kena marah n potong gaji :p

Run Away said...

nakal mcm reez jew kan...kah...;d

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

bestnyer nak blk kg
uwaaaaaaaa
safe journey oke

kupunya hati said...

sonoknya dah lek kampung~~!!

- zuriey - said...

selamat pulang..tak sabar rasanya nak balik

Run Away said...

thanks ayu...;d.../atey...jom...ikot yana,,,;d

Run Away said...

zuriey memang tak saba neh...;d

cik sakura said...

take care ok..bestnya dah balik kampung..

wida said...

bestnya..kita hr sabtu baru balik

Anisa Hang Tuah said...

yeay

selamat hr raya

Run Away said...

thanks sakura...;d.../...wida..yeahhh...Sy sampai dulu kampung..;d../...slmt hari raya anisa...;d

CintaZulaikha said...

hati2 d jalan raya ok..

yusuflaili(Goku) said...

Salam;
opocot..!! terkejut beruk aku ngan benda yg melayang2berpusing2 bila aku klik arrow klik kat post komen..apapun selamat pulang selamat kembali.

Unknown said...

hati2 balik kg dik
dan selamat hari raya !!
maaf lahir batin :)

abghani said...

salam raya dan selamat blk kg.

Tq 2u jengok blog aku.
i folow

abghani said...

salam raya dan selamat blk kg.

Tq 2u jengok blog aku.
i folow

Run Away said...

thanks...sume...semuga kita beraya dgn happy jew...;d.../...a'yusuf..hahaha....;d

Lea Isnawi said...

selamat balik kampung

kim salam kat mak :)

Unknown said...

lajak pi langkawi! umah ceq

Run Away said...

thanks....lea...;d../oh langkawi...cheq..uper nyer...;d

Reez Zack said...

nakal cam sy lak...dia tu lg la.. 2-3 kali ponteng...pasni kena jd kaki bodek la yek :P

syasya said...

doakan kamu selamat sampai ke pangkuan ibu tercinta =)

AI said...

- wahhhh syok nyerr balik kampong...perlis...jauh tu...

Asrul "iLham" Sany said...

datang melawat kamooo... tapi kat mana tempat nak follow blog kamu ek...

selamat pulang jumpa bonda terchenta

;D

Run Away said...

rezz...sy bab bodek memang pakar tau...;p...nak bawak ketupat kat bos nanti...kah...;d/..thanks..sya...;d

Reez Zack said...

kena jd apprentice bodek ni...bleh kan Master Yana..:D

Run Away said...

hahhaha...reez email reez apa eh...;p.../..asrul tak jmpa eh...;d/ye..ai...agak jauh juga...;d

Niena Muhammad said...

alahaiii rindunya kt ma...

Run Away said...

sabar eh...dear...;d

Shila said...

erks..

byknye ponteng..!! jgn lupa bwk ketupat daun palas~~~

Run Away said...

miss...kat perlis memang ketupat daun palas...;d

Gamez loVer said...

selamat balik kampung.. :)

Fadzli Amir said...

Salam kenal....amboi..tak aci la balik kampung awai...org lain dok kerja lagi....

Anonymous said...

Hai awak. Salam perkenalan. Salam aidilfitri. Hati2 ye blk perlis tu. Jauh. Sy follo sini :)

Run Away said...

@thanks oujangga...;d
@Fad..tak nak men aci2 tau...;p
@thanks...fitri...;d

Sarah Mohd Saleh said...

untong lerrr blk kg..kite xte kg.wuwuwwwu

Run Away said...

napa ta ada kampung...hik...;d

Reez Zack said...

email sy : dendenawesome@yahoo.com
hehehe...Master Yana nak ajar sy ape guna email ni =D

Run Away said...

saja jew lah..kah...;p

Reez Zack said...

hihi..master yana memang nakal..pekena kan org je =P

Run Away said...

reez..yana tak leh on9 kat FB...acc FB yana ada masalah lew...nak login tak leh..aduh....

Reez Zack said...

awatnye? kena block? hack?...sebab pe?

Run Away said...

tah lew...reez..byk awieh dah tak leh masuk..

~izan~ said...

semoga selamat dalam perjalanan...selamat hari raya.. =)

Run Away said...

thanks izan...;d

syazwiena khan said...

untonglah orang ada kampung :)

Run Away said...

syaz ada..kampung tak...;d

Marina said...

selamat hari rayer!

cinta amerqastrina said...

sedapnye kentang -)

Run Away said...

@selamat hari raya marina...;d
@ye..cinta memang sedap...;d

Copyright 2011/2012.All Right Reserved By Run Away