Detik waktu terus berjalan Berhias gelap dan terang Suka dan duka Tangis dan tawa Tergores bagai lukisan...Seribu mimpi berjuta sepi Hadir bagai teman sejati Di antara lelahnya jiwa Dalam resah dan air mata Ku persembahkan kepadaMu Yang terindah dalam hidupku...Meski ku rapuh dalam langkah Kadang tak setia kepadaMu Namun cinta dalam jiwa Hanyalah padaMu...Maafkanlah bila hati Tak sempurna mencintaiMu Dalam dada ku harap hanya Dirimu yang bertakhta...Detik waktu terus berlalu Semua berakhir padaMu...♥

My FRIENDS

Friday, August 19, 2011

SY AKAN TERGILER KAN AWK KALAU..



"Kalau Sy bercerita tolong tunjukan minat utk mendengar..jangan sesekali menguap atau kowek idung..tu nampak sangat awk bosan dengan cerita Sy..dan sedia mendengar apa saja luahan hati Sy..
jika Sy bercerita sesuatu yg kelakar tolong lah gelak ok..walaupun cerita Sy tak kelakar mana ok...;p"
Ada beberapa sebab sy akan suka giler kat seseowg lelaki....
TAK BANYAK MENILAI..
Jangan terlalu menilai Sy dengan pelbagai faktor..Sedangkan sume owg tahu..tak ada manusia di dunia ni yg sempurna..ok..dan buat Sy selesa bersama Awk..Salah satu nya..dengan menerima diri Sy seadanya..Tak membandingkan Sy dengan owg lain..:d

TAK BANYAK MENGOKONG..
Boleh saja awk menyukai Sy..dan tak nak kehilangan Sy..Tapi itu tak bererti Awk boleh mengonkong Sy..Biar saja..apa yg Sy ingin laku kan..pergi ke mana dgn sape Sy berkawan..tapi dengan batas-batasan tertentu....;d
BERI PERHATIAN..
Kalau Sy bercerita tolong tunjukan minat utk mendengar..jangan sesekali menguap atau kowek idung..tu nampak sangat awk bosan dengan cerita Sy..dan sedia mendengar apa saja luahan hati Sy..jika Sy bercerita sesuatu yg kelakar tolong lah gelak ok..walaupun cerita Sy tak kelakar mana ok...;p
BANYAK SENYUM..
Selalu lah senyum..senyum sesuatu pekara yg membuat hati Sy tetarik..walaupun awk marah..senyum jew..ok...(tak perlu kata apa2)..Kah..Senyum merupakan satu tangapan positif Awk untuk Sy..
MACHO ITU PERLU..
Tunjukan bahwa Awk seowg yg jujur..sopan..dan tak perlu memberi banyak alasan untuk kesalahan yg awk lakukan..Mengaku apa saja kesalahan yg Awk lakukan..Walaupun Awk akan tahu Sy akan debok Awk nanti ok..Dan jangan sesekali Awk kata Awk ngantok bila bersama Sy atau berbual di phone..;p
*******************
Ok lah tu kan...bkn byk sangat pekara yg boleh Sy meminat giler kat Awk..Cepat-cepat lah belajarkan...Usaha tanga kejayaan kan..kah!!..



40 comments:

KAIEZU said...

Wow..
Ni rasa nak senyum je memanjang.. wakaka
Senyum itu sedekah.

Reez Zack said...

tips2 mengayat utk yg minat kat yana :D

Run Away said...

ca..tak tecik tak leh senyum muk2...;p

Run Away said...

reez...wahahahahah...awai mangun...;p

KAIEZU said...

Xpe p0wn kyana ^_____^
nampak dak senyuman lebar neh?
wakaka..
Awal kyana bangun? Cuti kew? ;P

Run Away said...

keje lew tu sal awai mangun..ni tido ke belum...-pok-...(caz ada nampak entry baru kyana kat reading list caz dak..)

KAIEZU said...

Xtdo p0wn lagi neh..
wakaka..
xde p0wn dlm list lew kyana..
Awat tah.. :??

Run Away said...

tu lah...-bengang-

~izan~ said...

yg penting,kena terima seadanya..kan ;)

Run Away said...

ye...betul tu izan...;d

Reez Zack said...

tak tido pun lps sahur...sonang jer tgk tips2 tu...tp nak konsisten tu...mmmmm

MamaEma said...

manusia ada kelemahannya masing2

Run Away said...

rezz...ada setgh nya..hangat tek ayam jew...dah dpt terus berubah...;p

Run Away said...

betul..tu mama ema...terima seadanya...;d

Reez Zack said...

jenis camtu berubah utk tackle je..bukan sbb habitnye...nak cari yg ideal tu bukan sng kan !!!

Run Away said...

betul tu..reez...;d

Reez Zack said...

nak gi solat jumaat ni...doa2 la supaya dpt teman hidup yg baik n mententeramkan hati :D

Run Away said...

ye...reez...ngat dah ada kah...;d

syasya said...

hehe lelaki perlu take note ni!

Run Away said...

ahaks.....sya...;d

Pencinta Bulan said...

hehe..tip yg bagus..itulah cinta yana..

http://pecintabulan.blogspot.com/

ieda said...

x semua org sempurna dik ! :))

Run Away said...

ye...pasti percinta lebeh memahami kan...;d

Run Away said...

tol....tu k'ieda...

Mya said...

betul2. xperlu nak nilai2 org. bein judgmental is not good pun =)

Run Away said...

yap...dear mya...-5-

mamaNoriz said...

tak perlu senyum kan, cuma tunjuk kan minat tu ada dah cukup...
mmg susah nk cari pendengar yg baik...huhu

Run Away said...

tol mama noriz tak mudah utk cari pendgr yg baik...;d

Abang Stalker said...

sume abg ada tp 1 je abg xde..senyuman utk prmpn.ssh ckit r nk bg.kecuali mmg btul2 rapat dan dia gf abg. :D

yusuf Laili said...

Salam;
nasib baik aku dah berbini..!!

fadh leyanie said...

suka semua yang di atas,,
kalau korek idong mmg bukan pendengar setia la..haha

KAIEZU said...

Lalala.. :P

Run Away said...

abang owg jarang senyum...sesekali senyum manis tau...;d

Run Away said...

kah...abg yusuf...wekkk.;p

Run Away said...

fadh...jgn kowek idung di siang awieh ok...kan poce...;p../...caz...nananananan.....;d

Niena Pengembara Ilahi said...

Selamat pagi :)
tak gi jejalan ke weekend ni :)

Run Away said...

met pg niena...rasa mcm nak tido jew neh....hik...;d

Clara said...

Betul3..

klau kte berckp sila beri perhatian..

Nice entry..

=)

H.J said...

tengah menguap la ni..aha

Run Away said...

hikhik....clara.../....HJ jaat.....;ppp..kah...;p

Copyright 2011/2012.All Right Reserved By Run Away