Detik waktu terus berjalan Berhias gelap dan terang Suka dan duka Tangis dan tawa Tergores bagai lukisan...Seribu mimpi berjuta sepi Hadir bagai teman sejati Di antara lelahnya jiwa Dalam resah dan air mata Ku persembahkan kepadaMu Yang terindah dalam hidupku...Meski ku rapuh dalam langkah Kadang tak setia kepadaMu Namun cinta dalam jiwa Hanyalah padaMu...Maafkanlah bila hati Tak sempurna mencintaiMu Dalam dada ku harap hanya Dirimu yang bertakhta...Detik waktu terus berlalu Semua berakhir padaMu...♥

My FRIENDS

Wednesday, September 14, 2011

LELAKI PUN PANDAI MENGUMPAT

[KEJADIAN DI CAFE BEBRAPA MINIT YG LEPAS..TERDENGAR BERBUALAN DIANTARA LELAKI 40an dan 60an]
LELAKI60an ;''Skrg ni sy nak pakai smart sikit pun tak boleh..isteri sy tu cemburu sangat..''
LELAKI40an ;''Buat apa cemburu..kan dah tua2 neh..atau pun dia yg takut kot...ramai pempuan muda skrg ni suka kat lelaki berumur mcm kita neh...kahkahkah..(gelak besar)

LELAKI60an ;''kadang2 rimas sy...kalau ada meeting kat luar..mesti wife sy tu nak ikut..Sy ni bila kat site...buat kerja cepat...Tapi isteri sy ni lambat sikit..Pasal dia berjalan tak berapa betul...dia sakit lutut..memang lambat sy nak tunggu dia...''
LELAKI40an ;''sakit lutut???...tak pegi berubat kew..''
LELAKI60an ;''Dah...byk ubat dah try..tapi masih lagi jalan terhenjut-henjut..kekadang rasa segan pula....isteri owg lain steady lagi..''
LELAKI40an ;''Mau ke tak steady lagi..dia owg tu berbini 2..selalu kalau kat mana2 diaowg bawak  isteri..no2..memang lah nampak steady..isteri yg tua diaowg tak bawak...pasal aliment dah lari..kahkahkah..(mamat ni suka gelak besar)..
LELAKI60an ;''Kalau mcm tu sy pun kena tambah lagi satu lah...utk bawak ke majlis2..
LELAKI40an ;''Bagus tu...kahkahkah...(gelak besar lagi dia ni)
................
Asal sebut mengumpat jew mesti otomatik bayangkan perempuan yang selalu ngumpat...Owg kata lelaki ni kalau berbual suka cete pasal dunia...bola..kereta...bab ngumpat ni lelaki tak suka bergosip..kah...sebenar nyer sama jew...lelaki pun suka bergosip..walaupun tak sehebat pompuan..kahkah...;d

59 comments:

asfira aminuddin said...

betul! lelaki lagi kuta mengumpat dr pompuan tau. hehe. tapi diorg abes terus tak berterusan kan.

Run Away♥ said...

tol tu fira...;d

bunga said...

mengumpat ni xkira jantina..yang penting hati diorang sendiri..

wahida said...

ish..tak baik dorang ni...isteri pertama tu lah yg sanggup bersusah payah dgn dia dulu..

habis manis sepah dibuang gamaknya ni...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

suka haty jer dia kutuk bini dia ek...sedey dpt laki gini isssyyy

JIJI YU said...

hamboi2..kuat mengumpat laki ni

Run Away♥ said...

@ye...bunga..lelaki juga ada mulut kan...;d
@ye...k'ida...bung jauh2..lelaki mcm ni...;d
@lelaki tak kenang budi ni...lady...;d
@hek...jiji...;d

MaMa AiNi said...

ha2x...lelaki lebih teruk dr perempuan kalau diaorg dpt peluang utk mengumpat..

budakijaupendek said...

erm lelaki suka mengutuk kottt.. haha!

abghani said...

lelaki suka bual bual kosong utk hapi

NoYB said...

haha...itu bukti laki pun mengumpat...(busy bOdy....) ^___^

mamaNoriz said...

hampeh betul dua2 jantan tua tu..
yg sorang dah 60 ada hati nak tmabh cawangan..

yg 40 lak keje nya ngapikan org jek...dah la kuat mengumpat...chett!

grrrr

Run Away♥ said...

@ye..mama kekadang menyakitkan...
@kah...tak ada kot dak hijau..memang pasti...p
@abghani...dan suka juga bergosip kan...;p
@betul tu..NoYB...'d
@mama noriz...2..2..tak sear diri...;d

teha said...

hahah ! same jee lelaki n perempuan... due2 suke mengumpat !

Marina said...

kat opis ni, laki lagi kuat bergosip...kadang2 sgt2 irritating...haishhh..

ORLANDO AHMAD said...

laki pempuan sama je ngeh3

suha said...

no komen!











haha tetibe je bg jawapan artis..adeih (^_^)

Afikah Aziz said...

dua2 sama kot hehe..salam kenal juga :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

malang betol sape pompuan yg dpt suami cam citer di atas ni..


p/s: dik..bnyk betol widget kat sini susah akak nak baca entri dan komen..asyik keluar website widget tu je..:(

MamaEma said...

entah2 yg lelaki lebih lagi

Amni said...

lelaki kat office saya ni suka cakap pasal orang lain.. memang kalah la popuan kalau bab gosip kat sini....

Hanie_Dew said...

biasanya lelaki ngumpat pasal diri sendiri dan orang yang berkaitan dengan die.

pompuan kalau ngumpat, tak kenal pun die ngumpat jugak.

Run Away♥ said...

@betul tu teha...;d
@MArina...buruk kan lelaki mengumpat..;d
@itu betul orlando...;d
@suha..jawapan artis tu....hek...;d
@thanks..afikah...;d
@rina...nanati yana buang sikii k...hek..;d
@betul gak tu mama ema...;d
@kah..amni...teruk nyer kan...;d
@hek...hanie pompuan dah pro...;d

Mya said...

ish laki kalo ngumpat xtau nk kata apa uhukkk

~Nana 귀여운~ said...

da tua2 pon nak ngumpat..hishh.

siti kektus said...

amboi, kemain sibuk nak pasang dua si lelaki ni. ish2.

Hanis MY said...

sedihnya sampai hati ckp cmtu huhu...

salam kenal juga...

Azree said...

Tengok gaya bukan mengumpat sangat tu,

Itu sedang bercerita perancangan masa depan,

:p

Anyway, salam perkenalan and thanks singgah,


;)

adwafarahin said...

laki sokmo gatal!

delarocha said...

ishh..tgh mengumpat lelaki ke ni?

ahakss

♥Run Away♥ said...

@mya...ngerikan...;d
@nana tua tak sedar diri tu...;d
@siti miang keladi ...owg tua tu...kah;d
@thanks...hanis...;d
@azree...bela kaum sejenis kan...;p
@ye....adwa...betul..hekhek...;d
@ngumpat sikit jew pun rocha....hekhek...;d

Acik said...

ish ish ishhhh ... ada ke gitu? :(

Ct Arina said...

semua org mengumpat. hihi^^

PinKy MoMMa said...

lelaki kalau ngumpat mungkin tajuk dia ke arah lain..hehe

kalau perempuan more pada emosi skit hehe..rasanyer lah..skadar pendapat je dik ;)

aimaniman said...

hie.. salam kenal.. baca entri pasal llki ni geram, kat rumah pijak semut pun x mati, kat blkang isteri, macamn dia tu muda2 je, padahal kubur kata mari, bumi kata pergi...

nur easy said...

salam kenal kembali.. hehe tak kira siapa, ada tendency nak bgosip kan.. hope boleh mengawal hati

me suya said...

lelaki pun manusia biasa gak..kdg2 mulut diorang lagi bisa dr perempuan..anyway salam kenal yerr

Reez Zack said...

ngumpat adelah sifat semulajadi manusia..tak mengira umur,jantina,pangkat,darjat, bangsa, agama, negara ...kan3x :P

Run Away said...

@memang ada acik...;d
@betul Ct...;d
@betul juga tu piky...pompuan emo sikit..hek...;d
@betul...tu aiman...;d
@ye...nur...betul...;d
@ye...suya...dia owg pun ada mulut...hek...;d
@reez...bila nak wat blog neh...;d

Reez Zack said...

tak tau la yana...tak sampai seru lagi .....

sleeping_maniac90 said...

haha.. truk tol dorg adoiii

salam berkenalan hehehe

Edy Fee said...

hehehe byk komen.hehehe yeke pompuan ske yg tua..yg matured ye la

nurZAKIA said...

huh!!llki ni mmg..dh tue pun xsdar..anak kat umah nth ckup mkn ke x..eh emo pulak :P

ade2mama said...

tu bkn gosip..tu kongsi2 cite ehehe

Eera Shera said...

lelaki kalau ngumpat lg teruk dr pompoan.. haha

hai salam kenal..slmt hari raya

MiYOKO SuKi said...

hahaha...

laki o pompuan sama je...sume suka ngumpat...

rasp said...

amvoi3...bila bab tambah bini laju je kan dorang nie....
bab2 gossip laki pompuan sama naik je....

Saiazuan said...

huhu gatal nye pakcik

riva'i said...

first visit,,,

Run Away said...

@memang teruk sleeping...hek...;d
@tua yg kaya lah edy...kah...;d
@zakia..wahahha...marah ke tu...;c
@ade2mama....hek...;p
@sy setuju shera...hek...;d
@betul tu yoko.....;d
@rasp...kahkah...;d
@memang gatal zuan....hek...;d
@thanks...riva...;

WuMing said...

Lelaki ni kalau sembang pasai nak kahwin 2 mesti gelak besar... mampu tak mampu belakang kira..

Tang alignment lari tu lawak betul laaa...

caliph shuriken said...

x kira laa laki ka pompuan suka ngumpat.. sy mmg x selesa klau dok semeja dgn diorg cmni...

*salam kenal jgak ^^

Cho Zila said...

oooo ... tapi takat manaler bergaya jer kalau takder duit tak der maknanya.. orang tuani orang muda suka kalau berduit..

KhaiRin said...

depa kalu da mengumpat..perrghhhh mau kebas cuping telinga!

Run Away said...

@betul tu wuming...;d
@caliph...sy pun sama juga...'d
@betul tu...zila...;d
@tu lah..khairin...hek...;d

khairul akmal bin azman said...

zamn skunk kdg2 laki lg advance bab kritik2 ni..

Azham Vosovic said...

hahhaa, isteri yg kuat cemburu...

SimplySeoul said...

zaman sekarang lelaki memang rancak mengumpat plus mengutuk kaw kaw lagi.

SweetLikeWhat said...

setuju tuh..lelaki perempuan sama jer suka duk mengumpat..

Copyright 2011/2012.All Right Reserved By Run Away