Detik waktu terus berjalan Berhias gelap dan terang Suka dan duka Tangis dan tawa Tergores bagai lukisan...Seribu mimpi berjuta sepi Hadir bagai teman sejati Di antara lelahnya jiwa Dalam resah dan air mata Ku persembahkan kepadaMu Yang terindah dalam hidupku...Meski ku rapuh dalam langkah Kadang tak setia kepadaMu Namun cinta dalam jiwa Hanyalah padaMu...Maafkanlah bila hati Tak sempurna mencintaiMu Dalam dada ku harap hanya Dirimu yang bertakhta...Detik waktu terus berlalu Semua berakhir padaMu...♥

My FRIENDS

Saturday, August 20, 2011

LAWAK:AYAM PANGANG..


Met petang...hujan lagi neh..kat sini..beshhhhh..bawu balik bazar beli 2..3..jenis makanan untuk berbuka..Laksa pun ada..;d..dap...................
Nak cete sal Ayam neh...Sy dgn gigih nyer  mencopy paste  cete neh...;d...memang kelakar ar juga...kan..:d Cete dia mcm ni...Pada suatu hari...
Razak pergi ke sebuah restoran kegemarannya dan memesan ayam panggang seekor.. Beberapa minit kemudian pesanannya sampai... Tapi sedang dia menikmatinya makanannya.. pelayan yang lain menghampirinya dan berkata..
"Maaf, Encik.. Itu sebenarnya pesanan lelaki yang ada di sana itu"..Dan ini merupakan stok ayam terakhir yang kami ada... Maaf ya Encik." Razak menoleh ke arah lelaki yang ditunjuk, ternyata badannya besar dan gagah..Lalu berkata,"Kerana terlanjur sudah makan sedikit..jadi ayam ini milik saya. lagi pun saya juga membayarnya." Sementara si pelayan restoran nampak kebingungan, lelaki gagah tadi dengan wajah marah sambil membawa pisau menghampiri Razak.."Hai budak.. jangan sentuh lagi..!! Apapun yang akan engkau lakukan terhadap ayam itu akan aku lakukan juga terhadap engkau. Kalau kau potong kakinya, aku akan potong kaki engkau. Kalau engkau potong perutnya, aku akan potong juga perutmu. Pendek cerita.. apapun yang engkau lakukan, akan aku lakukan juga pada engkau."Razak terdiam beberapa minit.. lalu perlahan-lahan Dia mengangkat ayamnya, membawa ke mulutnya dan menjilat bontot (punggung) ayam tersebut...
NOTA:KENAPA RAZAK CUMA MENJILAT PUNGGUNG AYAM PANGANG ITU..;D
lalalalalalalalalaalalal...
Selamat Berbuka Pose eh....;d


21 comments:

d_LA said...

hahaha..bijak razak nih..lawak2

Run Away said...

kahkah....LA...;d

yusuf Laili said...

Salam;
memang bijak tapi tak semestinya pandai..

P/S;tunggu entry aku mengenai bijak dan pandai ni..

Run Away said...

okeh..okeh...kah...tunggguuuuuuuu...

H.J said...

tukar background eh?hehe

Run Away said...

Hj...bekgoun apa...kah...;p

IkhAnif said...

hahahaha....terrdiam abng bdn beso tuh...=D

Mya said...

hihihihhhihi =D

Run Away said...

hahahah...anif..tak kat ea nak wat gitu kan...;d

Run Away said...

mya...owg mcm tu pun ada..;d

Green Apple said...

singgah nak follow blog ni... tapi bila klik.... yang keluar widget daun gugur tu... ada cara lain ke... harap maaf ye...

Run Away said...

apple...klik kat bawah po5 yana tu eh...;d

Orang biasa said...

hahaha... adoii.... ayam.. ayamm...

Run Away said...

shukew ayam kan....hik...;d

ArELeEz said...

sbb razak mmg sker bontot ayam kot! adeh3..

fadh leyanie said...

wahaha..agak2 pemuda tu jilat bon*** razak tak,,

Run Away said...

wahahahahahah......rasa nyer tak...;d

syasya said...

hahahaha pandai razak!

Run Away said...

pandai dan kelakar...;d

Sarah Mohd Saleh said...

hahahha.sengal xhengatttt..yunkk..just nk ckp je,blog awak nih agak berat nih.loading lmee..lps tuh awak letak read more agak payah dan leceh..dengan adenye widget kat tepi kiri kanan nih..kalau nk senangkan pengunjung kumen n bce xyah letak read more...it just sugesstion from me jerr.hei blogging dearr ;)

Run Away♥ said...

thanks dear...sarah...muahhh...;d

Copyright 2011/2012.All Right Reserved By Run Away