Detik waktu terus berjalan Berhias gelap dan terang Suka dan duka Tangis dan tawa Tergores bagai lukisan...Seribu mimpi berjuta sepi Hadir bagai teman sejati Di antara lelahnya jiwa Dalam resah dan air mata Ku persembahkan kepadaMu Yang terindah dalam hidupku...Meski ku rapuh dalam langkah Kadang tak setia kepadaMu Namun cinta dalam jiwa Hanyalah padaMu...Maafkanlah bila hati Tak sempurna mencintaiMu Dalam dada ku harap hanya Dirimu yang bertakhta...Detik waktu terus berlalu Semua berakhir padaMu...♥

My FRIENDS

Thursday, September 29, 2011

BRACES SY WAT HAL LAGI..ADUHHH...

Ohayou gozaimasu....hik...Selamat pagi sume..Have a nice day....;p..Kowg dah bekpez kew..Sy memang tak ada mod nak bekpez...gigi Sy sakit...dari semalam lagi..Sy seowg yang pakai Braces atau Mak sy pangey gigi besi..Sy pakai braces ni..dah 3 tahun kerana sebelum ni gigi Sy banyak yang bertindan..Jadi pasal tu lah Sy pasang braces ..Sebelum ni..memang dah selalu sangat sakit gigi..tapi semalam Sy rasa..Sy sakit pasal braces ni lah..gigi jadi sengal sangat...
Mula2 Sy nak pasang braces...mana gigi yang tak perlu di cabut..part tu ok lagi..tapi bila part nak pasang braces tu..memng lah sakit..tak tahan rasa..Selepas pasang pun..mau juga lah..seminggu mum roti dengan air saja...sakit woooo...Penjagaan pakai braces juga rumit..Selepas makan dan mangun tido..kene gosok gigi untuk mengelakan makanan dari sangkut kat celeh gigi..supaya mencegah dari pembiakan baktiria..Berus gigi lak kenalah..yang bulu lembut...dan gosok pun kena pelahan-lahan..nak makan pun kena pilih2..yang lembut2 ok lah..tapi makanan yang keras mcm daging Sy kunyah sikit jew..pastu terus telan...hik....;d..dan kena selalu lah g jmpa doktor..nak tahu perkembangan gigi Sy..Tapi kalau ada yana nak pasang braces tu pikir lew..kalau gigi rosak sikit2 tu..baik lah tak payah pasang leceh betul...;p
PIC BAWAH NI..TREND GIGI BERCAHAYA...DIA OWG PASANG LED KAT GIGI...HIKHIK..MACAM2 KAN....;D

50 comments:

Heidi Shafiq said...

eh dah ade trend pasang LED pulak.. haha..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

teringin nk pakai braces but sini mahal giler la...biler la gg nk lawa khen

NM02 said...

takut pun ada.. semacam pulak

ieyza afieyna said...

braces mahal x?

wida said...

yana si gigi besi..hehe

dhiera said...

dulu gigi saya cantik tersusun tp sejak ada gigi bongsu nak keluar, jadi bertindih2 gigi nye sebab gigi bongsu tak ada space nak keluar. doktor suh cabut gg sebelah gigi bongsu nak keluar tp takut. sekarang ni, plan nak pakai braces sebab gg tak lawa.
bila kamu cerita macam ni, saya terfikir plak samada nak ke xnk.. huaaa

nurZAKIA said...

alhamdulillah gigi saya agk tersusun.xperlu pakai braces..byk dh dgr org cter pkai braces sakit

Mohd Izzar said...

xnk try pasang led jgk ke?? haha.
bercahaya gk time malam. hehe

shalina said...

sya ade satu gigi bertindih tapi comell je dgn adanye gigi tu .
hahaha ! perasan plak :P

sahromnasrudin said...

dah tua2 nie mcm tak sesuai pakai braces walau gigi berterabur huhuhhhh

~Nana 귀여운~ said...

puyohh, dah ade LED ke skg ? memalam gelap mesti dapat tengok cahaya je kan..haha

budakijaupendek said...

huh nasib baik gigi saya tak bertindan.
leceh jugak pakai braces dan lamanya sampai 3tahun. huhu
tp takpelah, asalkan tuan blog ada gigi cantik tersusun (:

Ijah EmoTemo said...

ngee dulu teringin jgk nk pki braces tp doc plk tak kasi heheheheh

p!q4h b@guss said...

taknak pasang LED kehehe

YOUsoF said...

Belum terfikir lagi nak pasang besi tu kat gigi..

Little Syrena said...

Syrena teringin nak pakai braces vintage cam Katy Perry pakai lam Friday Night

=)

Hanie_Dew said...

nak pasg braces tapi takut gila bila baca suvey sakit masa pasng pastu leceh nak jaga. tak jadi la.

aku pas gosok gigi suka kumur pakai listerine jugak.

utube & google tu page wajib bukak bila on laptop.

M Fizan said...

alamak. cancel lar pakai braces.. hehe

KaK LimAh Si SupiR said...

tkt nk pakai..xpe lahh gigi belapik2, belapis2 n betindan2 p0n ^_^

khairul akmal bin azman said...

"beauty is pain"
hehe.. xpe..tahan sikit ek.

AdaNaz87 said...

pasang LED? macam tv pulak. hihi. ala, teringin gak nak pakai tapi ramai tak bagi. maybe sebab cam awak cakap sakit dan leceh kot. =."

abghani said...

jeles bila tgk gigi org cantek

BLADE EDGE said...

assalam....

saya ingatkan yg gigi jongang jer yg pakai nak btulkan gigi. boleh jugak mcm tu rupanya... baru tahu...

Faaein Talip Roy said...

gg sy banyak rosak.. nak pakai braces pun tak pat.. huhuhu.. selamat menjaga gigi miss run away.. ^^,

teha said...

teringin jugak nk pkai breces.. jeles kot tgk gigi org yg cantek2

Yati said...

Dulu kakak Kak Yati pakai braces. Tapi berbaloi la kan, susah payah jaga dan kos yang mahal, gigi jadi cantik tersusun. :)

delarocha said...

awal2 je kot..dah lama nnt ok la tu

asfira aminuddin said...

header cantik babe! i tak pkai braces so i tatau. i rasa u jgn mkn benda keras keras ke. jaga elok elok tau :)

Hana Soffelia said...

Ouch... opismate ada yg pkai braces. kesian tgk dia mkn, ckup berhati2. Plg xthn ulser tmbuh dlm mulut. skt katanya. Tp dh nk cntkkn gigi kenalh thn kn? ^_^

whitecappuccino said...

bersakit2 dahulu cantik2 kemudian hehe..tapi lama tu 3 tahun sakit! tak sanggup!

Ary said...

singgah kembali...:)
nak join segmen, tgk contoh yang dah join k..:)

Ada sesiapa nak Join Segmen Pertama NUR KASIH
Keadaan Di

Somalia Yang Amat Meruncing Perlukan Bantuan Kita Lagi...

Belajarlah Dari Hantu....

bloghok said...

patut lah ilang penghadang jalan tu..

faradeeba said...

heheh..comel je gelap2 nampak gigi je.. :D

teringin nak pki braces nak elokkan lg
tp org ckp gigi ok elok..

ntah ;p

xpe tahan sket je k :)

faradeeba said...

saba sket g k

nanti cun malatop memang da bomb :)

Saiazuan said...

leceh btl ada braces ni ek.. dlu ada pk nk pakai.. tp ada prob kewangan family, trpaksa batalkn

eddy syrol said...

saya pun nak try nanti2 lah ..

jom singgah sini
Cerita HYZ dan Dayang Nurfaizah
Fiq Fikri yang pemalu

ORLANDO AHMAD said...

gua sakit gusi

anamizu said...

gigi jd sengal?? :P




luv,
cik ana.

Nisa Greennnpanda said...

owh...pki braces eh? xpenah pki, coz gigi elok lg, hehe..

salam knal gak.. thanks drop by my blog.. ^_^ dozo yoroshiku~!!

SweetLikeWhat said...

memang sakit ek pakai braces..ade kawan adik akak pun 3 bulan dah tak makan nasi..kesian tengok..dah kurus..

MamaEma said...

belum ada rezeki nak pakai..mahal sgt

narumi sakura said...

kite pon pakai breces =)..lame nye 3 thun bile nk tanggal??

NOOR FATIN said...

gigi saya mmg xcantik. haha tapi ntah, xberminat nak pakai braces sampai la skrg.. huhu

Terbang Bersamaku said...

jaga kesihatan ye, jgn lupa mkn ubat..take care..(^__^)

Nurul Mazni said...

tak per sakit sekarang.. kemudia gigi tu cantikkkkk.. kan3??

Liza Razak said...

dulu saya teringin jugak pakai tapi takut pulak.so sampai skrg gigi bertindih..hehe

farmys said...

gigi akak berserabut. nak pakai tak de duit. takut sakit pun ye..

Jue said...

Gigi jd sengal?hahaha. Dulu ada plan nak pkai tp bila memikirkan dr andri yg "rajin" trus x jd hahaha

Terbang Bersamaku said...

take care ye..jaga kesihatan...

Anonymous said...

I love to come back to run-awayy2112.blogspot.com
[url=http://topmusclesupplements.org]prohormones for sale[/url]

Copyright 2011/2012.All Right Reserved By Run Away