Detik waktu terus berjalan Berhias gelap dan terang Suka dan duka Tangis dan tawa Tergores bagai lukisan...Seribu mimpi berjuta sepi Hadir bagai teman sejati Di antara lelahnya jiwa Dalam resah dan air mata Ku persembahkan kepadaMu Yang terindah dalam hidupku...Meski ku rapuh dalam langkah Kadang tak setia kepadaMu Namun cinta dalam jiwa Hanyalah padaMu...Maafkanlah bila hati Tak sempurna mencintaiMu Dalam dada ku harap hanya Dirimu yang bertakhta...Detik waktu terus berlalu Semua berakhir padaMu...♥

My FRIENDS

Monday, September 19, 2011

CEMBURU TANDA SAYANG KANKAN...

Salah satu perangai manusia yang paling buruk ada lah Cemburu...maksud Sy cemburu tak bertempat..Terlalu mudah untuk berperasaan mcm ni..apatah lagi yang dah ada kekasih.Sebenar nyer perasaan tu normal...di saat kita mempunyai kekaksih...perasaan cemburu tu sentiasa ada dan terutama..bila kekaksih kita mendekati lelaki/perempuan lain..Tapi...sepatut nya..kita mengenalikan rasa cemburu ini..andai tidak...ia pasti akan menyusah kan diri kita sendiri..
Kita ikuti penganguan seowg AweK..yang mana Bf dia yang sangat sembulu..Cemburu..(kahkah)..
Sy ; Hai..Awek...(bukan nama sebenar)..

Awek ; Hai..
Sy ; dengar ceter dulu kekasih Awk seowg yang sangat Cemburu...cer ceter sikit...
Awek ; Memang pun...mula2 sy kenal dia...sume ok..dia layan sy sangat bek..Tapi sikap nyer ketara berubah selepas sebulan kenal...Dia jadi semakin cemburu..Sume hal Sy dia nak tahu...dengan siapa sy nak berkawan??..sy nak kuar pun kene bagi tahu dia...dan yg teruk lagi..bila sy terlambat balas sms dia..mula lah dia tuduh sy yang bukan2..
Sy...ish..ish..sampai mcm tu sekali kan...(wat2 heran..)
Awek ; Apa saja paswod sy dia nak...mcm paswod FB..TWITER..dan mcm2 lagi lah sume dia nak..sy terpaksa bg...kalau tak bagi dia kata sy tak sayang kan dia..Kekadang tu...bila dia call Sy dan waiting call...pekara tu pun boleh menjadi bergaduhan yg besar..Dia ingat phone sy tu..pavesi utk dia jew..kawan2 pun nak call sy juga kan..
Sy ; Jadi mcm mana perhubungan dgn dia skrg..
Awek ; Sy masih bersama dia..walaupun kekadang Sy dah bosan dgn sume ni...
Sy ; Kalau bosan napa tak putus jew...
Awek ; Sy tak kan putus dgn dia..pasal sy sayang kat dia..dan Sy terharu dgn kata2 nya..Sy ada tanya napa dia jadi mcm ni...Cemburu sangat...dan jawapan dia..pasal dia semakin sayang kan sy...pasal tu dia jadi cemburu...
Sy ; oh...patut lah lah owg kata cemburu tanda syg kan....So manissssssssssssssssssssssssssss....;d
Awek ; Ye...kekadang masammmmmmm...
..........................................................................
Ayooooooooooo...tgk tu...walaupun cemburu giler tapi sebenar nyer cemburu2 sayang...tapi sy rasa tu mcm belebeh sikit kan..Owg kalau cemburu giler ni...dia tak yakin dgn cintanya..hik..kalau cemburu..sekuat mana pun..kalau kekasih nak curang...curang jugakan....;d

51 comments:

nurZAKIA said...

Betul la, cemburu kene bertempat. Kene percaya la kan antara 1 sama lain. Kalau tak percaya tu yg cemburu tak habis2 :)

sahromnasrudin said...

cemburu keterlaluan ibarat kanser..lama kelamaan ia akan memakan hati kita lalu membutuhkan perasaan membenci huhuhhh

Rai said...

kalau sampai nak berkawan pun susah bahaya jugak tu..cemburu biar la berpada2..hormat hak pasangan masing2..hehe..

ade2mama said...

ala adat la..spe suru kapel hehehe

tpy law ade org jeles..bhgia wei eheh

WuMing said...

Cemburu ada baiknya... Tapi kalau berlebihan... merimaskan saja...

YOUsoF said...

Senang kata cemburu biar kena tempat dan masanya..


Jangan sampai tak ada rasa cemburu langsung sudah, tu mesti ada something wrong..

YOUsoF said...

*Agak susah la nak tinggal jejak kat shout box sebab daun² yang berguguran tu sangat banyaaaak.. ;D

indonesiatooverseas said...

Cemburu pada suami / istri yang sah, jika memang beralasan wajib hukmnya. Malah bermasalah jika suami tidak cemburui istrinya, atau sebaliknya. Tapi bagi "pasangan" yang belum menikah, cemburu adalah siksaan. Cepaaat, menikahlah :)

Kakzakie said...

Cemburu tanda sayang tapi kalau ada buta didepannya boleh membawa keburukan...

~Nana 귀여운~ said...

mmg cemburu tu tanda saang..tapi x bleh la melampau lampau cemburu tu kan..nanti boleh jadi pening kepala plax..hhehe

abghani said...

aku cemburu klu ada org lebih hansem dri aku..hehehe

MamaEma said...

kot yea pun sayang..janganlah semua nak tahu..itu baru bercinta belum lagi berumahtangga

msredcheesecake said...

itu bukan cemburu tu... mamat tu controlling freak... babai je kat dia sbl dia start naik tangan...

syazwiena khan said...

setuju . even macam i skrg la .
kan puas hati aku , aku buat facebook laen tros . boh gmbaq org laen . sng boh gmbaq org laen suma . bukan mksd nak gtai . tapi dgn kwn pon salah . adoi .

KAIEZU said...

No komen.
HAhA

Yati said...

Singgah balas sini. Salam kenal, dik.

Santri T.P.I.N.I said...

salam ziarah, anda di tag dalam segmen ni :

http://sun3tpini.blogspot.com/2011/09/1-ga-cik-najihah-meriah-yaw.html

Saiazuan said...

huhu perlu gk an kadang2 cemburu ni :D

cha zainol said...

cemburu agak agak lah kan. kang kalau tak cemburu pon payah jugak kan.

Anak Wak Mail said...

tu macam dah kena kongkong je..hehe..cemburu,,cemburu jugak,,tapi biar la berpada..:)

KhaiRin said...

cemburu = marah. so kena kawal n berpada2

SimplySeoul said...

cemburu pun boleh tandanya panas baran.

Hanie_Dew said...

bagi aku kalau cemburu tak salah tapi agak agak la derr. kalau dah tahap macam ni hai hai bai bai.xde privacy langsung.

tu macam takde kepercayaan kepada pasangan.

**banyak soalan. dah sedar dari pengsan ni. hehe

fadh leyanie said...

jangan cemburu buta tuli..

khairul said...

jgn cembuu buta sudah la

Finaz Jaafar said...

cemburu normal..tp klo mlmpau2 abnormal..nt dah jd tahap mngongkong

Fara E's said...

aku kaki cemburu ouh , haha

kura said...

Eh. cemburu tak apa lah. jgn dengki. hahah

SweetLikeWhat said...

cemburu tanda sayang..tapi perlu berpada-pada.. :)

Asrul "iLham" Sany said...

"Aku KUAT jeles," kata Amer.

dill said...

cemburu biar bertempat. kalau cemburu sokmo rasenye pasangan pun rimas.

dill.

zulhilmi.tempoyak said...

mcm melampau je cemburunye...

hihihi...

untung la org ad pakwe...;p

bunga said...

betul..cemburu kena pada tempatnyer..lau xhuru hara dunia..

kim heeruul said...

adat bercouple la..^^

Mohd Izzar said...

cembru ada positif dan negatif ny jgk. heheh

ciNdhaDahniEa said...

cemburu tu normal dalam 1 1 hubungan.. ^_^

asfira aminuddin said...

trust tu penting babe. tapi until now, i susah skit nak percaya kat bf i sendiri. i suka tny soalan yg akn menyakitkan hati die. haha. dun know why!

So bila takde trust, relationshp mmg akan musnah.

eita said...

cemburu banyak sangat pun kadang2 tu banyak menyusahkan....
biar cemburu yang sporting...he3

Cik Aish said...

kening aish bercantum..so maknanya kuat cemburu ke? ahaks..

cemburu tu boleh tp biar bertempat..:) so stuju!!

budakijaupendek said...

emm tak best la cemburu smpai mcm tu.
tu boleh dianggap mengongkong la.
kalau takde jodoh, break up ?
password tu ?
sgt tak gemar mcm tu.
takde privasi utk diri sendiri.

Hana Soffelia said...

Cemburu tanda syg tp kalo dh sampai cemburu buta boleh jadi naik nyampah n benci pun ada. So, cemburu pun biarlah bertempat. hehe

KaK LimAh Si SupiR said...

melampau sgt cemburu ny

Hanis MY said...

Cemburu biarlah berpada2 huhu...

caliph shuriken said...

rimas btul klau cemburu lebih2 ni..

*paling melampau jenis yg suka mntak pswd fb.. ngarot btul kapel cmni.. bila putus abis laa fb tu kena hack, huh...

nina suhaina said...

cemburu sikit2 okeh kot.
kalau dah terlampau tu memang kena fikir la.

Sarah Mohd Saleh said...

mencik laki jenis cmtuhhh.grrrrr

Mya said...

ish2 sampai cemtu sekali? hmm cemburu tu mg tanda syg tp kalau da melebihi batasan tu dah jd menyusahkan..

Anyyss Shuhaimi said...

nape gambar tu mcm pelik eh? hmmm

TwIstiEs*meSti Mau* said...

hmm,,,pandai2 jaga kelakuan masing2..

nazira said...

batul2.. xsuke ngn orang kuat cemburu ni.. orang yang hasad dengki lagi la.. susah terus rase hidup ada ada dikalangan kita orang mcm ni...

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

ctk said...

awek tu cam ct je...sume sama...bila waiting call, dy kata ct gayut ngan org lain...bila ct kuar, sume bende dia nk thu, paasword fb ct n sume akaun dia thu...ohohoho...sygnyer dia pada ct kan..

tp tu lah, bila gadoh je, ct akan majuk,ugut nk tinggalkan dia..dan dgn itu, sumenyer akan beres..hahaha...dia tetap kalah ngan ct..yeahhh! :D

Copyright 2011/2012.All Right Reserved By Run Away