Detik waktu terus berjalan Berhias gelap dan terang Suka dan duka Tangis dan tawa Tergores bagai lukisan...Seribu mimpi berjuta sepi Hadir bagai teman sejati Di antara lelahnya jiwa Dalam resah dan air mata Ku persembahkan kepadaMu Yang terindah dalam hidupku...Meski ku rapuh dalam langkah Kadang tak setia kepadaMu Namun cinta dalam jiwa Hanyalah padaMu...Maafkanlah bila hati Tak sempurna mencintaiMu Dalam dada ku harap hanya Dirimu yang bertakhta...Detik waktu terus berlalu Semua berakhir padaMu...♥

My FRIENDS

Tuesday, September 20, 2011

PESTIME TENGOK FILEM TAMIL

Hari ni tak g keje...selsema dan batuk2 jew...Jadi duk umah bowink lak duk umah..Jadi tgk ar tv..astro pun tak ada ceter yg best..jadi tekan lah Astro first..Hari tu dah beli ceter 'HANTU BONCENG'..jadi dah tak tau nak tgk cete apa lagi...cuma ada Filem cina...indon dan owgputih..preview punya preview..Teringin lak nak Tgk cete Tamil...'KANCHANA'...Cete ni dah lama kat Astro first..cuma tak terpikir nak beli..sebab tak penah tgk cete Tamil..Oleh sebab bowink tak tau buat apa..Jadi sy pun beli lah..pesttime tgk cete Tamil ni...30min tgk cete biasa2 jew..Lepas tu cete...memang best giler ar...
Memang tak rugi kalau tengok..Filem ni tentang kanchana..ayah..dan anak dia yg di bunuh..Dan dia owg merasuk seowg lelaki (hero filem ni)..Untuk membalas dendam..Tapi yg best cete ni...ada 3perasaan lah kalau kita tgk...SERAM..KELAKAR..dan SEDIH..Sy tak sangka Filem ni sangat best..kalau nak di bandingkan dengan Cerita kelakar seram melayu...memang jauh sangat beza nya...Cete ni pun panjang hampir 3jam..memang berbaloi lah tengok..kalau nak di banding cete seram melayu yang pendek jew...;d

Haaaaaa...ni ar HERO filem ni...dia membawa watak seowg lelaki yang macho..dan terer ar lau bergaduh-gaduh...Tapi yang kelakar nyer dia ni dari kecik takut hantu...Takut punya pasal...dia tido dengan mak dia...nak pegi wang air pun mak dia yg temankan kalau di waktu malam...Dia ni lah kene rasuk oleh Hantu kanchana ni...Memang dia ni pandai bawak watak ar...
ni....kekasih hero ar...Seowg wanita seksi dan cantik....;d..Tapi watak dia tak banyak sangat...dan turut sy suka watak2 dalam cete ni...Mak hero dan kakak ipar yg sangat kelakar..part paling kelakar..Mak hero dan kakak ipar nyer yg buat satu ujian sama ada rumah dia owg betul atau tak ada hantu..ada 3 ujian...KELAPA..LEMBU..dan DARAH..part ni memang kelakar giler ar...dan satu watak lagi Abang hero...dia ni bila keadaan kelam kabut..dia akan pura2 pengsan....hik...;d...Kalau kowg memang suka tgk cete kelakar seram..memang sesuai ar cete ni...sangat best...dari 10...sy bg 8....Lepas ni sy munkin akan jadi seowg yg minat filem tamil....;d

56 comments:

Hana Soffelia said...

Wow.. impress habis layan cite Tamil. hehe Kita kaki hindustan je. Teman Penyayang yg layan cite Tamil. Dia cakap cite Tamil lagi bez dr cite hindustan. hehe

Faaein Talip Roy said...

Tengoklah filem Sivaji.. bestt.. hehe..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

curlasttt uols
tamil pow layan mmg 1 mesia betul la
issyyy ai citer hantu mmg x boley tgk even funny pow....penakut giler

Edy Zaidi said...

xpernah try tgk muvie kat astro first...

Yatie Awang said...

akak secara jujur memang minat sangat dengan filem tamil, tak pernah ketinggalan terutama filem hero2 yg kakak minat, macam vijay, Arun banyaklah...sinopsis citer ni buat akak tak sabar pulak nak tengok

SweetLikeWhat said...

ade jugak tengok movie tamil kat tv..memang ade yang best.. :)

- zuriey - said...

citer tamil best juga la..cuma hero dia kadang2 tak berapa hensom

Kakzakie said...

La.... dah suka filem tamil pulak dah. Kalau bertumbuk mesti bunyinya dush!! dush!! kuat itu yg paling ketara....:)

Anak Wak Mail said...

saya pon suka tengok cite tamil..kelakar dia memang kelakar giler kadang2..

kura said...

hahaha. amboi! protote cite tamil pula? untung la da asteropess woo..

Sara Ali said...

citer tamil pon pe kurang hebantnya kan...
mmg ade yg best2 pon...

cuma kalo nk tgok kt pnggung,,,mmg x pi la,...

nasib bail ade astro first kan?
huhuhu....leh tngok..

WuMing said...

He..he..he..

Layan filem tamil.. WuMing juga tak pernah layan filem Tamil dan Hindustan....

Asrul "iLham" Sany said...

"Syrena tak suka tgk cite seram. TAKOTTTT," Syrena berkata

KaK LimAh Si SupiR said...

abah kaklimah memg ske sgt layan cite tamil..hik3 :P

Anyyss Shuhaimi said...

dah lama dah tinggalkan cite tamil. :)

zieyzain said...

ha`ah, cite Tamil mmg best2,..smpi mama ziey lanngan box ofis 951 tuu,..mmg sgt2 best tiap2 bulan citenya,..=)

dhiera said...

ape yg mendorong nak tengok cerita ni? saya tak pernah terfikir pun nak tengok~

Rai said...

along saya pun kata cite tamil bes.. tapi saya kureng sikit sebab heronya banyak yg kelammmm..huhu..

msredcheesecake said...

Boring sgt la tu... Nape tak layan dvd je

M Fizan said...

dgr cte tamil xnk layan tp ble dgr best tros rse nk beli :D

ORLANDO AHMAD said...

gua minat cerita tamil

Hanis MY said...

citer tamil byk sound efek gitu... dushuummm...

lawanya heroin tu...

Finaz Jaafar said...

okay tak pernah pi tengok cte tamil..kalau ada pun tengok kat tv sebab terlayan jeh..impresss acik !

budakijaupendek said...

hehe layan ke ?
dulu pernah layan tp tgok half je.
tp hero mcm tak padan dgn heroin sb misai yg tebal tu. hihik!

Santri T.P.I.N.I said...

wah...kalau nak tau citer dan filem baru, boleh selalu datang kat blog nilah...

Walnut Shoppe said...

tu la kadang2 cite tamil lagi besh dari Malay..:)

ziraziz said...

bes ye...hehe x bape nk lyn citer tamil n hindi skrg ni...

Sarah Mohd Saleh said...

wahhh lyn jugakkk cte kap lam.hih

zulhilmi.tempoyak said...

best lg ke..???

ad subtitle x..??

hahaha

Mya said...

cite tamil ni kalo tertengok mg layannnn!!!!! bahye ow mg boleh ketagih hikhik... mcm besh je cite ni. nti nk tgklah. huhu

Mohd Izzar said...

cite tamil best apa. hoho

ekabukanmakcikkau. said...

hantu bonceng best ke hahhh ? ramai kata tak best erghhhhhh

eita said...

akak paling suka citer tamil.....
layan seharian pun takpe...

Cik Aish said...

huhuh nak tgk laaa camni

kim heeruul said...

tak tgk la cite tamil.btw,girl tu cun gak..hahaha

asfira aminuddin said...

babe, u tak sakit kepala ke layan movie tamil ni??

niazis said...

xpenah tgk lak,nk try tgk la..hantu bonceng biasa2 je.

Saiazuan said...

aku xleh msk tul crita2 mcm ni.. huhu

Abang Jonni said...

cuba layan citer tamil yg gaduh2... sound efek gila ah... dusyumm!! dush!! huhuhu..

sUe UnniE;) said...

xpenah lak layan tamil. asik sgt ngan citer korea jd xsempt nk boring..hehhe

ade2mama said...

ko mesti tggu bile time dye nk nyanyi kn ehehe..
time tu mesti ko senyum lebar kn eheheh

*xsah law xde nyanyi..pelik aku eheh

sahromnasrudin said...

sy tak boleh masuk dgn cite tamil..pening kepala den tgk huhuhuhh

NM02 said...

pernah layan citer tamil kat tv. jalan citer dorg mmg best, tapi pening ngan tonasi suara dorang. hehehehe

mamaNoriz said...

tak sanggup tgok...huhuuuu

Yati said...

Husband akak layan citer Tamil. Tapi akak tak boleh. :)

L said...

takot eeeh, tgk dia punya gambaq.. hohoho

dah sembahyang belom??
http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/6-jahanam-1.html

khairul akmal bin azman said...

ingat lg
citer tamil rajnikan hero..layan weyh!

yusuflaili said...

Salam;
akupun suka juga cerita tamil ni...lebih2 lagi kalau Rajnikhan yang jadi hero...

~Nana 귀여운~ said...

kalau kat tb memang kadang ada tengok cite tamil, kalau filem tamil kat pawagam, errrrrr x pernah kot..haha :P

schaze zainn said...

wahhhh layan cite tamil hahaha

tp schaze dulu tgk cite robo..haha best gak.

tapi schaze mute kan volume, sbb schaze pening dgr dorang punya bahasa.. xP

bunga said...

suker gak citer tamill..heee

So Shy Lady said...

akak pun dh lama tsedar filem tamil best2 compare cite hindi hihi

sweetnya lagu korea nih, layan sat ;D

cik sakura said...

hehe..pernah tengok sekali..berdesup-desup bunyinya..sound effect pergh..

KhaiRin said...

mak ai 3 jam! kalah hollywood!

ctk said...

hehehehe...cter antu ke??tamil pon tamil lah :D

♥e'in♥ said...

erk, e'in nie penakut.. so jarang tengok cite hantu.. huhu..

Copyright 2011/2012.All Right Reserved By Run Away