Detik waktu terus berjalan Berhias gelap dan terang Suka dan duka Tangis dan tawa Tergores bagai lukisan...Seribu mimpi berjuta sepi Hadir bagai teman sejati Di antara lelahnya jiwa Dalam resah dan air mata Ku persembahkan kepadaMu Yang terindah dalam hidupku...Meski ku rapuh dalam langkah Kadang tak setia kepadaMu Namun cinta dalam jiwa Hanyalah padaMu...Maafkanlah bila hati Tak sempurna mencintaiMu Dalam dada ku harap hanya Dirimu yang bertakhta...Detik waktu terus berlalu Semua berakhir padaMu...♥

My FRIENDS

Saturday, September 10, 2011

VIRUS KAT FACEBOOK

Selamat pagi!!!...grrrrr...sejuk nyer hujan neh..Kalau kat umah kan best boleh tido lagi..Ni kene keje lak awieh sabtu..huh...malas tul...;p..Sy nak cete sikit neh..Sy dah lama tak on9 Fb sejak puasa awituh..pasal Bz sikit..Jadi..2 awieh lepas sy on9 lah..Sy masukt jew Fb terus sy tgk inbox hampir2 70 lebeh...terkejut dan bangga jap...dalam hati ni kata..'ish.....byk giler peminat...inbox sampai 70 lebeh...mesti ada yg windu pasal lama tak in FB'...Sy pun buka lah inbox..dan yg pelik...kebyakan inbox tu..reply mesej Sy...maksut nyer Sy yg inbox diaowg dulu..Sy..hantar..'hi...'kat diaowg..memang pelik lah..mana ada Sy anta mesej mcm tu..jadi sapa yg hantar???byk lak tu..wat malu jew...tak penah lagi inbox owg dulu..huh..nasib bek hantar 'hi...'jew..wat nyer hantar yg pelik2....memang malu lew...huh....Dan yang tak best lagi...ada lak inbox dgn owg yg Sy tak shukew...kira mcm penah gado dan tak bertegur dah lama lew...aduhhhhhhhh....tu yg tak best tu...mesti dia ingat sy dah nak berbaik-baik dgn dia...;p


dan...bila sy tanya kat member2 FB...ada yg bg tahu Sy itu sebenar nyer virus.........
EoNe Ganuboy :.itu virus :) hati2..
Run Away : .lor..ye kew eone..yana pun terpikir mcm tu gak tadi..(saja jew wat kata terpikir..sedangkan memang tak tahu..kah...;p)
EoNe Ganuboy :.bace nie hehehe tu virus koobface http://www.kenahack.com/2011/07/virus-koobface-perlu-dipandang-serius.html ..kalau tidak anda akan mnyesal kne virus tu haha pc/laptop kne fomat balik..
Run Away :.lor.......eone..thanks...sib bek tak jangkit lagi kan...huh...
EoNe Ganuboy :.haha virus nie akan kill kita punya antivirus hahaha... kalau kne habislah.... keh2..
Run Away :.alhamdulilah eone..tak kene lagi..hek..
Begitu lew ceter nyer.....Harap FB kowg tak terkene virus neh..sejak menjak neh byk ynag berlaku kat FB kan..kekadang tak leh login..nak komen tak leh..dan awitu wat status dan komen jadi double text..macam2.....;d 


40 comments:

Solihahazahar said...

saye pun kene jgk. terus buang acc. nasib baik ade acc lagi satuu huhu

Kakzakie said...

Kakak tak aktif dgn fb. Blog ini pun sesekali je. Sekarang nie apa yg hairan follower tak boleh display. Entahlah.... macam-macam....

Run Away♥ said...

@lor...tapi sayang kan...dah buang acc lama...sib bek sy tak jadi apa2 kagi..
@tu..lah kakzakie...mcm2 kan...

shalina said...

heeeeee ..
virus tu bahaya sangat .

*ehh, sy pon sdg bekerja ni, dahlah hari hujan, sedapp woo tido. ahaks :D

teha said...

bahaye gak virus nie.. mujo xpenah kena.. hehe

NoYB said...

Eeee...mengerikan betul la virus yg ntah pe2x ni...mnx dijauhkan...hehehe...:)

abghani said...

pening pala mkn panadol...klu virus computer..tukar computer..hehehe

Asrul "iLham" Sany said...

pakai kapersky...kompom selamat

;D

Run Away♥ said...

@ye...salina..memang berbahaya...
@ye...teha...kalau kene byk lak keje kene wat lan...
@noYB betul tu kan...;d
@abghani...wit tak ada nak beli...kah...;d
@asrul memang yana nak try guna..wamai yg guna kan...

Hanie_Dew said...

alhamdulillah tak pernak kene lagi.
leceh jugak klau kene virus FB.

anyway masih xde langkah pencegahan nye ke?

MaMa AiNi said...

siannya..mama harap ni tak terjadi kat mama..hu2x..lps ni kena berhati2lah ya..

Run Away♥ said...

@betul juga tu hanie kan...
@alhamdulilah..mama...;d..nasib bek kan..;d

Sarah Mohd Saleh said...

skrg fb nih bhye betul.silap tekan trus nazak lappy.hmpess betull.pfftt

Run Away♥ said...

tul tu sarah...byk sgt masalah nyer..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

lama giler x buka fb ek...
boley hidup gitew...bravoooo

Run Away♥ said...

hek...lady...;d

schaze zainn said...

lom penah kene lg..huhu

harap2 tak kena la kan..hihi

Run Away♥ said...

ye...scha sy pun harap nyer tak kena lagi..;d

bunga said...

Alhamdulillah..cam xpernah kena..:)

- zuriey - said...

mcm2 virus sekarang ni...huhu

kenahack said...

berkemungkinan anda terklik salah satu link / fail yang mengandungi kod virus tersebut. Perhatikan cara virus disebarkan , maka anda tidak akan menyebakan kpd rakan anda pula :D

Run Away♥ said...

@nasib bek lagi bunga kan...d;
@tu lah zuriey...jahnam laptop...;d

Hunnym Syot 美智子 said...

naseb facebook saya tak dew virus..
kdg-2 maen games sumee, ley jadi camtuw kan..

http://irsyanim.blogspot.com/2011/09/jalan-jalan-before-masuk-blajaa.html

Mya said...

erkkk... fb selalu sgt ada virus2 ni. btw thanks for sharing this tauuu =)

dhiera said...

oo..xpernah kena macam tu. pasang security la kt fb tu~

salam perkenalan!

sahromnasrudin said...

alhamdulillah...

lum terkena lg...mintak2 selamat la hendaknya huhuhhhh

asfira aminuddin said...

babe, i blum terkena virus fb lagi. nasib u kongsi cerita kalo tak, if i jadi cam u, i main tekan suma je. hehe :))

Run Away♥ said...

@betul juga tu hunn...;d
@sama2 mya...hek...;d
@salam kenal dhiera...;d
@ya..sharom...dah terkena susah nanti..;d

wahida said...

aku takde fesbuk...rasa nyaman je hidup ni tanpa fesbuk...hehe...

cik sakura said...

belum terkena lagi tapi hampir terkena..cam mana tu..hee

Run Away♥ said...

@jangan silap tekan dah fira..hik..;d
@k'ida tak ada pesbok...mcm tak caya jew...;p

khairul akmal bin azman said...

kay wat mase ni
le buang virus 2 kat fb..
kai microsoft essential scan.

bighagenjo said...

ala siannya

den pon da penah kena.
sampai kena format lappy
nyampah ai

Run Away♥ said...

@sakura...sib bek hampir jew kan...;d
@yana tak tahu nak wat mcm kay...;d
@hek genjo...sume ilang kan...;d

KhaiRin said...

syukur x de FB kalu x abis la MacXOS den ni

Run Away♥ said...

ye...rin...mintak2 lah di jauh kan...;d

khairul akmal bin azman said...

mintak2 xde pape yer..
chill2 ok..

Run Away♥ said...

ye....khai...;d

Run Away♥ said...

ye....khai...;d

Run Away♥ said...

ye....khai...;d

Copyright 2011/2012.All Right Reserved By Run Away