Detik waktu terus berjalan Berhias gelap dan terang Suka dan duka Tangis dan tawa Tergores bagai lukisan...Seribu mimpi berjuta sepi Hadir bagai teman sejati Di antara lelahnya jiwa Dalam resah dan air mata Ku persembahkan kepadaMu Yang terindah dalam hidupku...Meski ku rapuh dalam langkah Kadang tak setia kepadaMu Namun cinta dalam jiwa Hanyalah padaMu...Maafkanlah bila hati Tak sempurna mencintaiMu Dalam dada ku harap hanya Dirimu yang bertakhta...Detik waktu terus berlalu Semua berakhir padaMu...♥

My FRIENDS

Friday, October 7, 2011

BERUKBAN MEMANGLAH MCM BERUK..!!

Bengang betul ar..berukban kat tempat Sy skrg..Line slow giler..nak On9 pun susah..terkemut-kemut..nanti bila dah lewat malam barulah ok...Sy lak kalau lewat dah nak tido..Dulu kalau line berukban CELCOM tak ok..Sy guna MAXIS ok jew...skrg line MAXIS pun sama..oppaaa...mencikkk nyer..Bila tak leh on9..tak tahu ar..apa nak wat...bila ada kat rumah..nak tengok TV..owg lain konker..jadi duk ar sowg2..duk wat mcm ni>>>>>>>>>>..

hekhek...
Susahlah kan kalau hobi on9 jew..bila berukban wat hal...dah tak tau watpe...;p..jadi duk pikir2..nak wat apa..Sy ingat nak masak ar...ayoo...Sy nak masak lagi..last masak awituh bubur kacang letak tempoyak..[tersilap letak..nak letak 'lempok'sebenarnyer'..]..Tapi sedap tau...;p Bubur tu Sy..tepaksa mum sowang2..owg lain tak nak...[wugilah diaowg];p..Owg pompuan tak pandai masak susah juga..jadi Sy terpaksa lah belajar2 masak..Mak kata nanti tak leh kahwin....;d...Tapi kan..selalu Sy tengok owg lelaki selalu kata.."i tak kisah u pandai masak atau tak.i akan terima u seadanyer..."..Tu sebelum kahwin lew..bila dah kahwin mula ar.."eh..dulu Mak u tak ajar masak kew.."...huh...[lelaki jaat..walaupun tak sume]..hekhek...;d...
Ha...ni dia nasi goreng Sy wat tadi..walau pun nampak tak sedap..tapi sebenar nyer sedap tau...;p
 Nasi goweng tu..Sy belum mum lagi..pasal ayam goweng Sy belum siap....;p
 Selalu nyer kalau owg buat entry pasal makanan..comment yang selalu owg post...:
-tetiba saja terasa lapar..
-sedap nyer..
-pandai awk masak kan..
-nampak sedap lah..tu belum rasa lagi..
Kalau kowg comment mcm tu kat post sy nanti..memanglah kowg saja2 nak ambik hati dan perasaan Sy kan..;p

38 comments:

cik aisha said...

aisey sama la problem...berukban mmg mcm beruk dah.start pose sampai skang line hampagas aje...huhuu celcom2..nak tka line laen rasa mcm sepesen je kot nanti...

ehehe nak komen len la camtu...wah makanan la..:)

SoLy SoLicious said...

dh terminate pon bband..lembap sgt...heee

aimie amalina said...

=]
suke masakkkk!

abghani said...

hri nie mmg lembab sebab ramai org guna ternet sebab bajet 2012

yen(toka ziizokukuto) said...

dengan bangganya nak bgitau,,line celcom dah di upgrade,,kalau over limit pun still boleh browse laman web,,cuna tak boleh bukak video,,n lagu,,,start bulan lepas dia upgrade kot

wida said...

yelah..berukband ni ms mula2 beli jer okey..pastu hampeh.

Iwanski said...

kadang-kadang kuota berokband nye dah lebih limit kot...

JIJI YU said...

biasa la tu..guna barang murah cenggitu la adatnya

khairul akmal bin azman said...

berokband de kuota..
2 slow nak mmpos!
haha..kay kai wifi..
jimat skit bende free kan

M Fizan said...

perghh..sedapnya nasik goreng.. awak masakkan lar untuk saya :D

Faaein Talip Roy said...

hahaha... baru nak komen cam tu.. =P

kalau tak on9.. sy slalu baca novel jer.. hehehe.. ^^,


*ceq tak reti masak juga.. adeh.. =(

hanabunga said...

nasi goreng apa tu eh?cam colour kuning.nyum2.yang gambar last tu tgh goreng cucur cempedak eh?nak nak!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

pernah pakai berukband MAXIS dulu..mmg sakit hati jer..rugi jer bayar tp line KO..skrg pakai P1..setakat ni oklah..laju jer..jarang buat hal..

~Nana 귀여운~ said...

berukband yg murah beb..mmg lembab gila...siput pon x lembab mcm 2..hahaha..

ieyza afieyna said...

same la berokband ieyza pun lembab giler.. :((

::FAIZ FARISH:: said...

i love ayam goreng

ade2mama said...

k la aku tkar comment la cm ny..

eh2..ttbe "kenyang" kn..ttbe rse nk" kenyang" la plax tengok nasik tu

hehe

Umie Artoqiemie said...

berukben semuanya macam beruk, mula2 beli okay..

beralihlah kepada strimik.. murah ^__^

Kancil 8349 said...

Kancil pun bermasalah... hampir 1 hari ndak dapat masuk blog sendiri nie...

era kecik said...

sabo jelah~

budakijaupendek said...

haha,
cait!
jgn buat aktiviti tu kalau tak boleh online dan tengok tv.
haha

Sunah Sakura said...

ok lettewww...nanti bole belajar lagi...bagi lagi sedap dan menarik...hehehe

MIMIE AIZA said...

perghhh ayam goreng.. sedap tuu

p!q4h b@guss said...

alamakkk! mmg nmpk mcm sedap pun.. bukan nk amek ati ka apa..hehe

yusuflaili said...

Salam'
Tu tandanya line internet,jalur lebar apa lagi namanya..eerrrr lantaklah kat malaysia masih belum memuaskan..iklan celcom, maxis semuanya bohong belaka.

♥e'in♥ said...

gune laa p1.. :)

Peah Glemer said...

yesss gunalah p1 hahak

ctk said...

berukben ct pon lembab..huhuhu
eh2, nasi goreng my peveret....aummmm..hahahaha

ctk said...

berukben ct pon lembab..huhuhu
eh2, nasi goreng my peveret....aummmm..hahahaha

ctk said...

berukben ct pon lembab..huhuhu
eh2, nasi goreng my peveret....aummmm..hahahaha

shalina said...

-tetiba saja terasa lapar..
-sedap nyer..
-pandai awk masak kan..
-nampak sedap lah..tu belum rasa lagi..

copy ayat tu ..hee lariiiiii :P

Ezad Skytech said...

tension bila pakai bb ni...da lama terminated bb ni...hee~

enEnfeeL said...

tension bile xleh onn9 :(

H.J said...

nampak pom dah tak sedap nasi goreng tu

~izan~ said...

penah seminggu je try broadband tp lepas tu terminate.. hehe.kes sama,lembab huhu...

Fara E's said...

berokbeng ai pun lembab , haha

Mya said...

sabar ye awak hee:)

Yati said...

Guna la streamyx. Jarang la down.
Ok la tu, boleh goreng nasi. Kak Yati dulu sebelum kawin, tau masak air dan goreng telor je. Lepas kawin baru belajar. :)

Copyright 2011/2012.All Right Reserved By Run Away