Detik waktu terus berjalan Berhias gelap dan terang Suka dan duka Tangis dan tawa Tergores bagai lukisan...Seribu mimpi berjuta sepi Hadir bagai teman sejati Di antara lelahnya jiwa Dalam resah dan air mata Ku persembahkan kepadaMu Yang terindah dalam hidupku...Meski ku rapuh dalam langkah Kadang tak setia kepadaMu Namun cinta dalam jiwa Hanyalah padaMu...Maafkanlah bila hati Tak sempurna mencintaiMu Dalam dada ku harap hanya Dirimu yang bertakhta...Detik waktu terus berlalu Semua berakhir padaMu...♥

My FRIENDS

Monday, October 24, 2011

CEPAT LAH PULAK DAPAT PENGANTI


Sapa yang cepat dapat penganti??..bukan Sy ok..Tapi ex BF sy..huh...melampau ar..baru 2 minggu putus ni..dan yang pelik nyer..awek yang dia kapel tu sy kenal..dan dia penah sebut kat Sy tentang awek tu...Munkin juga masa dia kapel dengan Sy..dalam masa yang sama dia dah ada hubungan dengan awk tu..pasal cepat giler ar...dia dah ada penganti...Jodoh ke..apa ni..atau pun memang jodoh yang di rancang lebih awal..entah lah..memang ar terasa...pasal cepat sangat..dan kenapa Sy pula tak mcm dia..
Sy ni jenis susah nak jatuh cinta selepas putus..munkin mengambil masa yang lama..2..3..tahun..tapi Sy harap kali ni..Sy tak mengambil masa yang lama..semuga Sy dapat seseowg yang boleh buat Sy jatuh cinta...cewahhhhh...hahahaha....;p..Tapi kekadang percaya jugalah..setiap yang berlaku ada hikmah nyer..pasal...selepas Sy putus memang Sy susah hati..Tapi bila Sy tahu dia ada penganti..terus Sy jadi hapy..rasa nyer tak perlu lagi Sy nak sedih2..nampak sangat ar...cinta dia kat Sy tak banyak mana pun..jadi tak guna lah sy nak sedih2 kan...Kowg pun doa kan lah Sy k...Doa apa??..doa Sy dapat penganti ar....kahkah...;p...
................................................................................................................
[SY ADA MASUK FB TADI..ADA OWG SHARE LINK DENGAN SY..NI SY COPY PASTE KAT SINI..]
Mungkin ramai lagi yang tak tahu pasal ni terutamanya anak-anak
muda zaman sekarang ini (sebab terpengaruh dan tarikut-ikut)
mungkin ianya adalah satu "KEJUTAN BUDAYA"
Adakah korang tahu maksud ( V ) + Lidah terjelir ni dan entah korang perasan ke tidak sebab budak-budak perempuan zaman sekarang ni suka buat posing macam ni selalu,
pada hal mereka pun bukannya tahu dan faham akan maksud
sebenar simbol yang mereka lakukan tu. tak percaya ???
Ok, korang tengok la sendiri friend kat Facebook , mesti ada yang posing macam ni....

apa maksud ( V ) + Lidah Terjelir :

V ni lebih ditujukan pada kemaluan perempuan atau lebih dikenali sebagai V-Zone / Miss V.

 so , bila kita gabungkan kedua-dua : V+ LIDAH =???.. Ooouppssssssssss , sorry to say.. !......
.......
Waa dahsyat juga kan..macam tu maksut nyer...sungguh meluas dan mendalam maksut nyer...tapi Sy rasa..diaowg saja2 kot nak pose mcm tu kan..tapi kalau dah tahu maksut nyer tak yah lew wat lagi..kalau ada yang nak buat terus kan ar..nanti kalau larang kata bz body lak kan.....;d..

36 comments:

+cUkeLet*leMonIcE+ said...

takpe. kumbang bukan seekor..cewahhh.

Faaein Talip Roy said...

ish.. tu ke maksud dia.. tapi skang memang macam2 gaya pelik dia orang suka buat...


*semoga bertemu jodoh dengan izin-Nya.. [^^,]

nuwairani ismail said...

hadoi..baru tau...pasni kene lebih alert la dgn mende2 mcm ni...

chill bebeh...lelaki memang mcm tu...mudah kesepian kalau dah ilang awek..cepat dia jumpa cinta yg baru..bagi kita cepat atau lamba tak penting. biarlah ditemukan dengan cinta sejati...ameen...

NasZ said...

sabar je la. ada jodoh awak kat mana2 tu.

NasZ said...

sabar je la. ada jodoh awak kat mana2 tu.

ctk said...

bagus la kamu da tinggalkan dia..memang dasar xboley dipercayai..
Okay, teremosional jap :..peace :D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ishh..tak suke tgk org posing mcm tu..bukannye cantik pun.. ;p

*Moga dapat pengganti yang jauh lebih baik.. ^_^

memey gadis ceria dominic said...

smoga dapat b'temu seseorng yg bule wat you bahagia dear ... : )

cik sakura said...

insyaALLAH..banyak2 berdoa ye..cepat atau lambat biar TUHAN yg tentukan..

MaMa AiNi said...

doa dr seorg mama..semuga bertemu sorg lelaki budiman yg menerima RA seadanya..sanggup susah payah ,menangis ketawa bersama..insyaallah !!..amin..mcm2 pernagai org bila bergambar ek?..he2x..

wahida said...

ala nok..ko kan cun..nnt ko akan jumpa jugak yg hensem dan lagi baik..takmo sedih2 tau...


sayang ko...

::FAIZ FARISH:: said...

insyaAllah akanm bertemu penganti yg lbh baik

Hanis MY said...

lelaki mmg sng cr pengganti takpe ambil masa untk cr pengganti terbaik..

ish2 tatau plak pasal budaya ni menakutkan la huhu...

bunga said...

semoga dapat penganti yang lebih baik..

baru tau tentang ifo begambar cam tu..tq

Rai said...

hoh ye ke..posing jenis macam tu pun ada kan..hehehe..

takpe..cepat2 cari lelaki yg hensem kaya penyayang yg beriman dan jauh lebih baik dari dia.. balas dendam..hahaha..

Zakia said...

nampak sangat die curang..lelaki ni memang!! eh emo pulak ..heheh
xpe..nti akan ada pengganti yg jauh lebih baik dari die..doa2 je la..
:)

enEnfeeL said...

ouhhh..bahaya tol zaman skrg nie.

p/s: bagus la tak sedih. happy2 tau :)

Yati said...

Semoga adik ditemukan dengan soul mate yang dapat bahagiakan adik.
Kalau amik gambar tu, senyum je sudah la, tak yah buat simbol-simbol, jelir camtu, kurang manis orang tengok.

farmys said...

semoga dapat pengganti yang serasi..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

berchenta masa umur uols mmg gini...x cukup 1 theyols pasang 2 4 lagik....sabar la yg penting nnt akan muncul prince charming nnt...

p/s::chomell bertul header uols ni

Kancil 8349 said...

ndak mengapa...mungkin itu jalan cerita kamu...sabarlah...kalau kamu ada masa cari entri kancil yang berkaitan dengan cerpen pendek Jauh Di Mata Dekat Di Hati...kalau tidak silap kancil buat dua bulan lalu...jomlah baca...kalau sudi...semoga dapat membantu kamu

yusuflaili said...

Salam;
Simbol tu yahudilah yang reka..diaorang ikut je...kalau boleh bila dapat penganti terus nikah..abis cerita..

era kecik said...

sabarlah ye.. jodoh ade dimana-mana.. :)

asfira aminuddin said...

sorry to say babe tapi nmpak sgt EX u tu seorg yang playful. u deserve someone better babe :)

eee tak perlulah tangkap gmbar camtu kan. hodoh pun. hehe.

asfira aminuddin said...

sorry to say babe tapi nmpak sgt EX u tu seorg yang playful. u deserve someone better babe :)

eee tak perlulah tangkap gmbar camtu kan. hodoh pun. hehe.

Kancil 8349 said...

kancil ada tag blog nie...kalau sudi jomlah ikut

http://kancil8349.blogspot.com/2011/10/contest-blogku-menawan-kalbu-by-askar.html

Woofer Storm said...

tkpe pasti ada lagi yang berhak tuk disayangi...

mcm2 skg ni,buat apa buat benda yang cuma memalukan..V la sngt2..hehe memng kjtan budaya la tu^^

budak penjara said...

kata org..klu cpt dpt pengganti..spisis buaya neh..hehe

ade2mama said...

laki yg terukkkk

Sarah Mohd Saleh said...

ade lg better dr si dieeee.dun worry ;)

NuR 'aQiLaH said...

ex itew pon centu.

maybe itew x tantek mcm awek baru die kot Y_Y

dhiera said...

erk,,tak pernah taw pasal v+lidah jelir ni... dan first time, nampak pose macam ni~

buruk benor rupe ye~

Badrina Ibtisam said...

Eeee teruknya prangai.Sabar jelah yee. Awak omeii ramai lagi org yg mnat! Hehe peaceeee !

cik aisha said...

insyaallah kamu akan jumpa pengganti yang berkali2 lebih baik.pasal pic tu mmg la diaorg xtaw pun mknanye....tgk mcm grand je buat mcm tu, drg pun buat.tp sebaliknya org luar or yg tahu makna mesti tersenyum sinis je.

Reez Zack said...

makan hati- nangis tak berenti2
sakit hati- rasa nak hentak jer orang
keras hati- susah nak bawa berbincang

jatuh hati- ♥ makan tak kenyang..
♥ mandi tak basah..
♥ tido tak lena ..cehh..

Run Away said...

pandai kan reez..hahaha....;p

Copyright 2011/2012.All Right Reserved By Run Away