Detik waktu terus berjalan Berhias gelap dan terang Suka dan duka Tangis dan tawa Tergores bagai lukisan...Seribu mimpi berjuta sepi Hadir bagai teman sejati Di antara lelahnya jiwa Dalam resah dan air mata Ku persembahkan kepadaMu Yang terindah dalam hidupku...Meski ku rapuh dalam langkah Kadang tak setia kepadaMu Namun cinta dalam jiwa Hanyalah padaMu...Maafkanlah bila hati Tak sempurna mencintaiMu Dalam dada ku harap hanya Dirimu yang bertakhta...Detik waktu terus berlalu Semua berakhir padaMu...♥

My FRIENDS

Friday, October 21, 2011

HATI TOLONG JANGAN SEDIH

Mesej2 dari member:
*"oohhh..dengan tangisan yang berlinangan..yana meningal kan kekasih hati nyer..tanpa menoleh ke belakang lagi..untuk mencari sinar di masa depan.."/[memang sengaja nak perlikan...]
*"Cam drama romantik korea yang baru sy tengok..tajuk accidental couple"/[mentang2 lah sy suka cete korea..]
*maseh sedeh lagi ye..kalau tak nak cakap lagi kita stoplah..nanti awk nangis susah lak sy..takot habis berkotak-kotak..tisu nanti"/[dia hanya wisau tisu abis..hampeh!!]
*"yang penting hati yana tu..usah fikir2 lagi..sy yakin..yana pun wamai peminat nak masuk linekan.."/[nak sedapkan hati sy lah tu...]

*"dari nangis..baik makan nasi kew..buat apa2 yang best.../[dah muncit perut pun mum...]
*"sabar ye...ini sebahagian dari kehidupan..tak ada jodoh tu.."./[ye..sy memang tgh besabar..dan motivit diri]
*"yana dah becerai kew"/[bila masa lak sy kahwin"]
*"dengar2 awk dah putus cinta..boleh ar aku masuk line"/[nak bg serabot pala otak lah ni..]
Huhuhu....cepat nyer dia owg tahu..'SY DAH PUTUS CINTA'..malu..............semalu-malu nyer..dan perasaan sy ketika ini hanya sedih...perasaan itu jew yang ada skrg...Hari ni..hari baru untuk Sy..Sy akan guna kan segala tips2 untuk owg yang putus cinta..hidup perlu di teruskan..dan hidup bukan hanya untuk cinta semata-mata..Sy dah tak nak sedeh2......Semalam sebelum tido..Sy berdoa semuga Sy akan terus hilang ingatan segala-galanya tentang 'DIA'..

Sy nak keje..nak keje rajin2...nak hempun duit g korea...hek..;p

39 comments:

ctk said...

lor, cmne ler putus lak...ct pon nk putus gak ..hOhO..

sbr yana..kita otomen itu Olang ..chill bebeh..kumbang banyak sangat tawwww :D

dhiera said...

".. boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. ALLAH mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui." (Al Baqarah : 216 )

Rai said...

kumbang bukan sekor, bunga bukan sekuntum...masa utk cari yg lain..! yang lebih baik.. jgn sedih2 okeh!

nuwairani ismail said...

adoi...dik, tukar la lagu blog ni kasi lagu happy2 sikit,..baru boleh ilangkan ingatan tu...tapi akak suke lagu ni! tengah nak frust2 jugak ni...tu pasal layan aje lagu blog ni...hihih

nurZAKIA said...

knp ni..sbr k

Anisa Hang Tuah said...

bersabar ya


semuanya ada hikmah

;)

yen(toka ziizokukuto) said...

nak ikut gi koreaaa,,, :))

emy|farid said...

meh kita g korea rmai2. xnak sedih2 dah

SoLy SoLicious said...

bersabar ye :)..be strong kay

Yati said...

Betul tu dik. Letih badan dan emosi, sedih lama-lama ni. :D

khairul akmal bin azman said...

cari je psgn lain..
nak ikut gi korea leyh?

yusuflaili said...

salam;
Aikk!!..sedih lagi,kenapalah mamat tu suka sangat sakitkan hati awak..sabarlah tak apa awak sedang diuji kearah kematangan hidup.

cik aisha said...

memang menyakitkan....tp itulah pengalaman utk mendewasakan kita...kuatkan semangat oke..:)

Hanie_Dew said...

betul tu.dari sedih sedih kita gi korea jummmm...tgk kumpul duit jugak.huhuhuhu.member2 baru balik pegi 10 hari

ade2mama said...

crik duit dlu..kapel ble perlu:)
jgn ikut org k..da sedia nk kapel bru kapel..umur mude lgy..rilex la..enjoy dlu k:)

Kancil 8349 said...

yang hilang pasti berganti...sabarlah...itu dugaan hidup kamu

whitecappuccino said...

jgn sedey..tak lama lagi ada la pengganti tu..

MaMa AiNi said...

RA..gagal sekali tak bererti gagal selamanya..hari ini kita terluka siapa tahu esuk RA akan jumpa yg jauh lbh baik dr yg dahulu..ada hikmah disebaliknya..hu2x..

Reez Zack said...

comment2 member tu sounds familiar... dgr katner yer...mmmm

Run Away said...

opss...secrettttt...reez...hek...;p

~Nana 귀여운~ said...

jgan la sedih lama2 sangat yer..x elok untuk kesihatan

mohdhazlan Dreadlock said...

hidup bkn utk menangis ...senyum k :)

Woofer Storm said...

lek dear..cool je,pasti ada yang lagi baik..kan3??

suka dgrr lagu korea gak,tgk cite korea lagi best.hhee


apa nama lagu ni????best

Saiazuan said...

be happy with ur life :)

Reez Zack said...

nak secret tu bleh...brp yana jual :D

Run Away said...

begira nyer reez kan huh...

Run Away said...

begira nyer reez kan huh...

wida said...

comelnya yana pkai tudung

Reez Zack said...

okay2..simpan la..tak jadi nak beli...

secret Ash said...

Sabar ye awak..

Hanis MY said...

pasti ada jodoh yg lebih baik... teruskan berdoa...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sabar ye yana..
mungkin apa yang berlaku ini ada hikmah disebaliknya..be strong.. ^_^

♥e'in♥ said...

sabar ye.. mungkin awk akn dpt yg lebih baik dr die..

Fatin Mraz said...

semoga berjaya ke korea ya laling..
:D

NiaAriffin said...

sabar k..already follow u dear =p

asfira aminuddin said...

kuatkan semnagat okay babe! i pun pernah merasa putus cinta and yes, it hurts! tapi i tau u kuat! :)

faradeeba said...

saba ye..huhu..

sob2

knape rase sedih gak ni...
lagu my girl ni kot

sedih sgt
:(

Pondok Usang said...

apa yg dilalui hadapi dgn hati yg tabah.. sedih mmg sedih.. mana tau bile dikau baca blog ku buat dikau tersenyum seketika.. =)

Faaein Talip Roy said...

semoga kamu tabah... lagu ni buat sedih je baca entri ni.. tak tau nape..

jom kita cari cinta-Nya.. cinta DIA tak pernah mengecewakan..

Copyright 2011/2012.All Right Reserved By Run Away