Detik waktu terus berjalan Berhias gelap dan terang Suka dan duka Tangis dan tawa Tergores bagai lukisan...Seribu mimpi berjuta sepi Hadir bagai teman sejati Di antara lelahnya jiwa Dalam resah dan air mata Ku persembahkan kepadaMu Yang terindah dalam hidupku...Meski ku rapuh dalam langkah Kadang tak setia kepadaMu Namun cinta dalam jiwa Hanyalah padaMu...Maafkanlah bila hati Tak sempurna mencintaiMu Dalam dada ku harap hanya Dirimu yang bertakhta...Detik waktu terus berlalu Semua berakhir padaMu...♥

My FRIENDS

Sunday, November 13, 2011

BISKUT CICAH KOPI 0

Selamat pagi..!!..dah kul 3 lebeh...tapi Sy baru mangun tido..kira pagi lah kan..biasa lah cuti2..memang macam ni selalu...;d...Kat tempat Sy ni hujan...bila mangun tido terus terasa lapar..Hujan2 ni..teringin nak mum sesuatu yang panas..macam cucur udang ke...goweng pisang ke..dan teringat juga kopi 0 dengan biskut 4segi..dah lama tak mum benda ni..dulu2 kat kampung memang lah selalu..Sy anak peneroka...kira nyer sebelum arwah abah kuar nak keje..mak mesti buat kopi 0 dengan biskut..
Teringat balik zaman kecik2 dulu..
dan teringat juga kat arwah Abah..Bila mak buat kat Abah..sibuk jew Sy nak cicah sama..biskut dengan kopi  abah...;d....Jadi pagi ni..sy mengidam sangat nak mum benda neh...Sy pergi ke dapur..cari kopi..Sy tak tahu kopi ada ke tak..kat umah Sy ni..jarang minum kopi..Chek2..kat dapur..alhamdulilah jumpa juga kopi...tu pun kopi dah jadi berketul-ketul..tapi ok lah asal ada...;d....jadi Sy buat kopi dan mum dengan biskut 4segi..memang best..dan yang lagi best..Sy tak tapis kopi ni..sbb Sy rasa tak tapis lagi sedap..Sambil mum terus windu kat mak..dan arwah abah...kira sweet memory lah...rindu sangat...
[SELAIN TU SY BEKPEZ NI JUGA..NI KIRA LUNCH LAH..;p]
Kalau cuti..Sy selalu juga ke dapur...sy buat jew apa2 yang rasa teringin nak buat..walaupun..resepi Sy main belasah jew..tapi takpe lah tekak Sy juga nak telan...kehkeh.....;d
Selamat berhujung minggu eh....;d

30 comments:

KAIEZU said...

Waaa... nak gak..

MaMa AiNi said...

salam RA..hujan2 memang sedap layan biskut & kopi o panas..hu2x..mama dah lama tak layan !!!..

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

sedapnya..nk2 gmbr yg kt ats 2...perhhhh!!!! kena lak time2 musim hujan nih...terbaikkkk la...

Sarah Mohd Saleh said...

wahhhh cm beshhh jer....sket lorhhh

Badrina Ibtisam said...

Bestnya! Sharelh sini sikit.. Hehe :P

cinnamon.com said...

mmg sedap tapi kenapa..bgun lmbt sgt dik..tak elok tau perempuan bgu lmbt..

noraliza said...

minum air kopi panas2 dap lagi2 bila time hujan2 kan..

Zakia said...

kalau hujan2 mkn ubi rebus dgn sambal tumis, pas tu minum dgn air kopi..mmg superb

hyz said...

x minum kopi.. huhu

whitecappuccino said...

best makan ni especially time hujan.

Yati said...

Best ni. Akak pun suka biskut cicah kopi. Nescafe pun ok. :)

Oh Oeya said...

Singgah sini..
Follow sini juga.. 551
U r in my bloglist..

Salam kenal :)

ღ nurrul ღ said...

sedapnya rasa lapa pulokkss ! :)

KhaiRin said...

sau lg
kopi cicah biskut mentega
perrggghhhhhh mau abes setin!

MamaEma said...

time hujan..kopi O dan biskut keringlah paling laku...huhu

yusuflaili said...

Salam;
Nyaman dan syahdu minum kopi o ngan biskut disaat hari hujan..nostalgia sunguh rasanya...

Diana @ Didi said...

salam kenal jugekk..=)

Diana @ Didi said...

salam kenal jugekk..=)

asfira aminuddin said...

u tak tapis kopi? tak pahit ke babe? btw i mmg tak minum kopi. hehe.

TiTi said...

salam kenal dari segmen lulu :D

sedapnya kopi & biskut tu =)

Cik Cura said...

tetibe teringin pulak nak makan.. hihi.. follow u back=)

Fara E's said...

ohsemmm ! ;p

nuanza said...

hahahah...menu yg 1st tu sgt sedap..huhu

Kancil 8349 said...

menu yang simple

LiLy @ MumMyQiStInA said...

time2 hujan memang sedap layan biskut cecah kopi.. ^_^

Hana Soffelia said...

Terbaik..

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

teh o cecah biskut..yummy2..

Hanih Borhan said...

saya pulak suka cicah biskut dgn nescafe. sedap! xsuka sangat kopi hitam sebab pahit...haha

Tapak Kaki said...

serdak dalam cawan tu kalau minum boleh terlekat kat kerongkong maa..haha

ctk said...

ct suka cicah2 neh...tp suka cicah ngan milo or teh..terbaikk!!!

Copyright 2011/2012.All Right Reserved By Run Away