Detik waktu terus berjalan Berhias gelap dan terang Suka dan duka Tangis dan tawa Tergores bagai lukisan...Seribu mimpi berjuta sepi Hadir bagai teman sejati Di antara lelahnya jiwa Dalam resah dan air mata Ku persembahkan kepadaMu Yang terindah dalam hidupku...Meski ku rapuh dalam langkah Kadang tak setia kepadaMu Namun cinta dalam jiwa Hanyalah padaMu...Maafkanlah bila hati Tak sempurna mencintaiMu Dalam dada ku harap hanya Dirimu yang bertakhta...Detik waktu terus berlalu Semua berakhir padaMu...♥

My FRIENDS

Tuesday, November 1, 2011

EPISOD SEDAPKAN HATI: KOWG SINGLE KE??..I'M SINGLE TOOO...HAHAHA..

tadaaaaa..."Single make me popular"...OMG..saja jew nak sedapkan hati..hahahahha....tak popular mana pun sebenar nyer..saja kasi gempaq sikit.....;p..Tapi bila single...banyak lah mengalami berubahan..kawan makin wamai..terutama nyer lelaki..kenapa perlu lelaki hahaha..Jadi sapa yang single2 tu tak yah lew nak sedey2 ok...Time skrg lew kita nak enjoy..tak ada sapa yang nak control kita lagi...100% remote control kat tangan kita...tukar jew chanel apa yang kita nak..;d..
Kekadang ada yang beranggap kehidupan singel ni terlalu membosan kan...Rasa diri keseowgan...kesepian..terpinggir dan merasakan kehidupan ni tak lengkap...Kalau kowg berpikir mcm tu...memang silap..Dalam kehidupan ni tak ada owg akan kesepian..keseowgan dan terpinggir..yang penting cara kita nak merwarnai hidup kita ni..Jangan merasa dunia berkepel dan dunia single..berbeza..sebenar nyer dunia ni satu jew...tak yah memandai lah..kata..dunia ni 2..3...Single atau kapel..masing2 ada kelebihan dan kelemahan..(pergakuan jeles ikhlas dari Sy yang single neh..)
KENAPA SY SUKA SINGLE??..(terpaksa kata suka..pasal tgh single)..
*boleh suka hati nak berkawan dangan sesiapa..berpoya-poya tak kira masa..tak ada hal kan...yer..dakk....;p
*tak yah nak buat report setiap apa yang terjadi..contoh..."Sayang..sori tadi i tgh buang air tak sempat nak angat call...sayang jangan marah eh..."..."sayang...hujung minggu ni..i nak kuar shoping dengan mak..nak beli kain langsir nak wat baju kurung...boleh tak sayang..."..."Sayang..i dah cuci muka..berus gigi..cuci kaki ni...i tido skrg eh..Sayang..."
*Kowg pun tak yah lagi memikirkan tentang kapel kowg..memahami kapel kowg yang jelas nampak susah nak memamahami diaowg..Jadi tak ada lah stress sangat..banyak2 stress kang cepat tua..
*Time ni juga kita boleh jimat kredit...kekadang berminggu-minggu tak topop..hp pun bukan dah jadi peneman setiap masa..main campak2 jew..
*hubungan dengan member pun dah kembali rapat..lau tak susah nak contact member atau kuar jalan2..awituh ada call member ajak dia kuar..terus dia cakap..."eh..ko dah putus cinta kew.."
..........................
Dah jelas namapk kan singel pun ok sebenar nyer..Cuma munkin kekadang agak boring...tapi member2 kan ada..
So kowg single ke hahahhahha....i'm single tooooo....;p

37 comments:

Rai said...

goodd...hehehe..jgn sedih2 ok.. single best apa..tapi kalau dah kawin mcm akak kawin lagi best lah.. hahaha..

KhaiRin said...

hidup kena diteruskan sama ada single or berkapel...

Cho Zila said...

kadang2 macam akakni selalu terfikir zaman sorang2tu bahagia gak.. tp selalu gituler kalau sorang jeles tengok orang berdua.. adat dunia...

far_east said...

me too hihi =)

yusuflaili said...

Salam;

takkan nak single memanjang..adakalanya kita perlukan teman,tak apa buat apa nak cepat2 dapat kapel..ada jodoh dia akan datang sendiri cayalah.

Faaein Talip Roy said...

saya pun single!
tapi DIA kan ada..
tak ada lah rasa kesepian sangat.. ^^.

Aieyn Bf said...

Aieyn pun single ugak...
but , life must go on aite ?

whitecappuccino said...

there's nothing wrong being single..cheer up babe!

Hana Soffelia said...

Single memang best. Tak perlu jaga perasaan pasangan. Tapi dah khwin lagi best ada org lyn perasaan kita. hahaha

Semoga cpt bertemu jodoh. Biar lambat asal jumpa Mr. Right. ^_^

Syamimi Razali said...

haha ! single is better ! yeay !

MaMa AiNi said...

bagi mama pula ada kebaikan & keburukan single mingle ni..kebaikannya kita bebas utk berbuat apa sahaja..keburukannya..kita takde kawan utk bergaduh & bertegang urat !!..ha2x..tapi i`m not single !!.hu2x..

Hanis MY said...

betul tu enjoy di kala masih single mingle...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

akak dah tak single dah.. :D

kalau ada jodoh tak kemanakan..moga dapat bertemu jodoh dengan pilihan yang tepat.. ^_^

erleena said...

aha itu sume bnar ouhh

tp lame klamaan kite ttap kne bkomitmen -.-

~Nana BamBam~ said...

Single is happy
couple is trouble

nuwairani ismail said...

hmmm! make it fun! enjoy aje dengan kawan2...xde masalah nak pikir lagi dah...xde lagi kes jeles menjeles ke hape, xde nak pikir nak jaga hati orang ke apa..memang best!

fitri asikin said...

single ke double ke...yang fenting kita happy happy dgn life kita :))

Free Download Full n Free said...

Awakpun Single Lla :D,.. Nice be a single ;).

KAIEZU said...

Mcm frust je kyana?
:PPP

cik sakura said...

life must go on..macam lagu plak..

farmys said...

leh cari pengganti cepat2..

Juliet_iRa~" said...

single is rock!

heee..

xyah pening2..

nt dah jmpa y btl2 understanding, terus kawin je..:D

sahromnasrudin said...

i'm double and not available hihihihhhh

abghani said...

manusia perlukan pasangan hidup untuk bertekak

wahida said...

aku dah kawen...dan kawen itu best...

asfira aminuddin said...

haha babe! single syok ouh. tyme tu la u bole bwat apa u mau. i yg dah lama bercinta ni pn kdg2 rasa mau single okayy! :P

Hanie_Dew said...

yeaahh..tu dia. a single lady on the block.

tem single ni la nak enjoy hidup. buat apa saja yang ko nak. kadang kapel ni bukanla tak dapat buat. tp certain things kene ambik consideration si kapel. jd ini la masanya.

Hanih Borhan said...

jadi single besh :D

nuyui a.k.a miss YUI said...

single atau couple msg2 ada cara tersndiri kan..

p/s: salam kenal yer..t yui follow..kt opis xleh lak.

ctk said...

single memang bes sbb xterikat ngan mne2 org...tp satu je...jeles tengOk org kapel bila jalan2 kt luar.. hukhukhuk

nurkaloi said...

yeay kaloi single too ~~~
hehehe
tak bosan pun single
ok jerk kannnn

Semut Senyum said...

single kdg2 best..
tapi kadang2 lonely...

cik semut tidak single lagi.. =)

hyz said...

x berapa nak single.. bole?

Woofer Storm said...

tak risau,kawan kan ramai..

ada masa lepak main bowling..jom^^

Tapak Kaki said...

me tak single.. me triple.haha

Mya said...

Dia sudah merencanakan yg terbaik buat kita inshaallah =)

Yati said...

Manfaatkan la masa single ni dengan secukupnya, sebab nanti dah kawin, tak merasa dah. Keluar dengan kawan pun setahun sekali je. Hehhe..

Copyright 2011/2012.All Right Reserved By Run Away