Detik waktu terus berjalan Berhias gelap dan terang Suka dan duka Tangis dan tawa Tergores bagai lukisan...Seribu mimpi berjuta sepi Hadir bagai teman sejati Di antara lelahnya jiwa Dalam resah dan air mata Ku persembahkan kepadaMu Yang terindah dalam hidupku...Meski ku rapuh dalam langkah Kadang tak setia kepadaMu Namun cinta dalam jiwa Hanyalah padaMu...Maafkanlah bila hati Tak sempurna mencintaiMu Dalam dada ku harap hanya Dirimu yang bertakhta...Detik waktu terus berlalu Semua berakhir padaMu...♥

My FRIENDS

Thursday, November 17, 2011

HUJAN+CEKODOK=TIDO

Dari pagi tempat Sy ni hujan...balik keje ptg smlm pun kena hujan tadi...auchoooommmm..harap2 tak selsema..awieh ni tak keje...bowink nyer duk kat umah..Bila hujan mangkok astro terus tak berfugsi..terkebil-kebil dalam umah tak tau watpe..nak buka tenet pun takut..takut..kalau guruh kuat memang tak leh..takut kena sambar..Laptop Sy penah kena sambar dengan petir..masa kena sambar tu..jari2 sy memang terasa lew arus letrik..Laptop terus Luupp!!.. padam!!..
punyer lah wisau..on balik tak boleh...Sy buka batry..pasang balik..baru lah hidup semula..Alhamdulilah......;d...
Hujan2...ni pekara yang muncul dalam otak Sy ni tido ar...suke sangat aktiviti ni...tapi kalau tak boleh tido..duduk depan laptop jew..itu pun kalau tak ada petir...tak nak Sy kena sambar lagi...hekhek...;d...
Kalau dulu kecik2 kalau ada peluang..bila hujan..main hujan lew...maka kata "jangan main hujan nanti basah dan deman"..."Tapi..mak lau mandi basah juga...dan ada owg tak main hujan pun demam juga..kan mak.."...kehkehkeh...;p
Dan hujan2 ni...teringin nak mum sesuatu...macam cekodok ke..goreng pisang/ubi ke..keropok lekor/ikan pun best...dan paling koman pun biskut cicah..kopi/milo/teh panas...
Dan apa yang Sy mum skrg ni...cekodok durian dan milo+coco crunch...best!!!!...;d


24 comments:

nurkaloi said...

cekodok durian
oh mannn tak pernah wat heeheh

yusuflaili said...

salam;
memang sesuai utk tidur kalau musim hujan ni..mengikut kajian saintislah musim hujan bergini musim binatang dihutan utk mengawan,bahaya masuk hutan waktu bergini semuanya ganas2.

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

time hujan mmg slalu rasa nk mum someting je..:)

cIKhA said...

wah besh kudapkudapan die time ujan plak tu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Time2 hujan macam ni memang sedap jer untuk tido..& perut pun cepat jer jadi laparkan..cekodok memang pilihan yang tepat..yummeh.. ^_^

wahida said...

cekodok durian...ah...sedapnya...feveret aku tau...

KhaiRin said...

kalu sy tarik selimut je. x pe lapaq janji mata lena heheheh

hyz said...

cekodok durian? erkkk!!!

Daddylicious said...

cekodok mmg sedap campur pulak durian lagila terangkat...hehe

Tapak Kaki said...

serius ke kena panah petir? nasib baik terpadam je laptop tu.. kalau booom macam mana.hehe

sUe UnniE;) said...

cekodok in rainy day. mmg terbaek..!!

sUe UnniE;) said...

cekodok in rainy day. mmg terbaek..!!

Kancil 8349 said...

Laptop kancil belum lagi kena macam tu...bahaya...nasib bukan nyawa terlibat....sedapnya makanan

Fara E's said...

mesti melantak byk ouhh , haha

luahfikiran said...

SALAM,
TAMBAH SATU LAGI MENU MASA HUJAN2 .... DAPAT BUBUR KACANG PANAS ... BEST ! TERINGAT DULU2, WARUNG KAT KAMPUNG ADA JUAL

Oh Oeya said...

Cekodok layan ujan2 mmg best ;-)

Hana Soffelia said...

Sgt syok bila hujan, duk rumah. Pergh~ piring astro xberfungsi pun xpe. Janji leh tdo. hahaa

Yati said...

Kak Yati panggil cucur durian tu. Sedapnya, teringin pula tengok Yana buat.
:)

sahromnasrudin said...

cekodok pisang adalah yg terbaek...sgt sedap...

mama aini said...

sedapnya dpt makan2 waktu musim hujan ni !!!..he2x..semua nampak sedap je..

era kecik said...

tak pernah makan lah.. erk, sedap ke?

Hanih Borhan said...

adoiii...temptednya cekodok durian tu!!!adoiii, lapaq!...hahaha

kim heeruul said...

cekodok derian marvelos

faiz said...

jom follow blog saya ni pulak jomwayangku.blogspot.com

Copyright 2011/2012.All Right Reserved By Run Away