Detik waktu terus berjalan Berhias gelap dan terang Suka dan duka Tangis dan tawa Tergores bagai lukisan...Seribu mimpi berjuta sepi Hadir bagai teman sejati Di antara lelahnya jiwa Dalam resah dan air mata Ku persembahkan kepadaMu Yang terindah dalam hidupku...Meski ku rapuh dalam langkah Kadang tak setia kepadaMu Namun cinta dalam jiwa Hanyalah padaMu...Maafkanlah bila hati Tak sempurna mencintaiMu Dalam dada ku harap hanya Dirimu yang bertakhta...Detik waktu terus berlalu Semua berakhir padaMu...♥

My FRIENDS

Monday, November 21, 2011

PESTIME BUAT CHIKEN CHOP

PIC AGAK KEKABURAN..KEHKEH...;D
Hai...Selamat berhujung minggu...;d..Awieh ni kan Sy teringin pula rasa nyer nak buat chiken chop..Sy tak tahu pun nak buat macam mana..jadi Sy search kat google jew lah...Wahh..banyak resepi chiken chop kat situ..Sy pilih resepi yang simple jew...;d..Owg kata..chiken chop ni yang penting sos nyer..kalau sedap sos nyer...sedap lew chiken chop tu...Sy paling shukew..black peper sauce..Mula2 buat memang takut tak jadi..
.tapi Sy cuba juga lah...;d..Mula2 proses buang tulang ayam kat bahagian peha...pilihan sy memang peha ayam..ada juga owg wat bahagian lain...;d....memang agak susah nak buang tulang ayam tu...Sy ambik masa 20min jugalah..lama kan...hekhek...Lepas siap buaang tulang Ayam..Sy mula kan pula buat sos nyer..memang tak susah pun..kalau ikut resepi betul2 memang jadi..alahamdulilah..sos yang sy buat memang jadi dan agak ok...cukup rasa..lada..garam dan masam2..manis....;d...Lepas tu goreng ayam pula..ayam tu di salut dengan tepung dan bahan2 lain...dan Sy buat sedikit wadges..sepatut nyer kena ada sedikit sayur..mcm kobis+mayonis kew...tapi Sy tak buat pun...;d...Akhir nyer siap lah juga chiken chop Sy..rasa nyer boleh tahan lew...memang best...;d...
SY IKUT RESEPI KAT SINI..:
http://balannambiar.wordpress.com/2011/01/21/chicken-chop/

32 comments:

Ain Zuhairi said...

Sedapnye... nak try jugak la :)

era kecik said...

waa.. mesti sedap ni kan? hehehe

~Nana BamBam~ said...

waa..nampak mcm sedap..pandai die masak kenn :)

Kazen said...

selalu jugk mncuba chicken chop kt pelbagai tempat.... harap tuan belog leh postkan kt cini... nmpk mcam sedap je

Entri terkini | Video Sunday 8 | Pitbull - Rain Over Me ft. Marc Anthony

Mya said...

wowww well done dear! =) nanti nak cuba jugaklah =)

fatiniathirah said...

wahh,, terliur la plak,, ><"

Abang Jonni said...

mmmmmmmmmmmmm........

yen(toka ziizokukuto) said...

thankz sebab berkongsi,,boleh try ni,,hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

tgk gambar pun dah tau sedap..yummeh2.. ;)

Syamimi Razali said...

waaa ! untunglahh die tahu masak chopchop nie..

slurrrrpp !

Juliet_iRa~" said...

wah rajin..

blh kawin dah ni..heeee

cik sakura said...

anda buat saya lapar..ahaks..

nurkaloi said...

perghh ni lagi sorang rajin masak hahah
kaloi tak pernah wat western food
tp teringin gak nak buat

ri tu penah je try buang tulang
memang tulang tu habis buang
tp dging uh hancur laa plak hahah

AdaNaz87 said...

sedapnyeee! ni yang terliur nak pergi makan chicken chop ni! ;p

Rai said...

amboi...memasak2..hehe..ramai lah makcik2 yg berkenan nak buat menantu cam ni..hehehe..

dhiera said...

gravy dia buat org terliur~

cinnamon.com said...

boleh kawin dah ni...jgn marah ye adik..

Badrina Ibtisam said...

Bestnya!! Share sini sikitt. Hehe

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

akak xpnh wat pn chiken chop...haha order kat kedai aje;p mcm menarik kalau try wat sendiri...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waa rajinnyer buat yerkk.. kalo akak.. malas dah.. tau nak mkn terus masuk mulut jerkk..haha

MamaEma said...

best dapat buat sendirikan

KhaiRin said...

sedap nyer...sesekali buat best jg kn? asik mkn kt kedai je...borink jg

sahromnasrudin said...

try la bukak stall...mesti laku kan :-)

mama aini said...

ehem sedapnya kalau dpt cicken chop utk dinner ni..he2x..

kim heeruul said...

ada delivery tak ?
tolong hntar kat umah gua..
keh keh keh

yusuflaili said...

salam;
Oleh kerana sendiri yg buat,sendiri komen last sekali sendiri yg makan maka kira jadilah chiken chop.

wahida said...

mmg dah boleh kawen dah ko ni...bagus!!

tapi aku kalau chicken chop aku suka pekena ngan mushroom sos...

Tapak Kaki said...

whoa.. siap ada mayonis wedges lagi.. nice..

Pondok Usang said...

nampak sedap... pasti rasanya enak.. =)

Reez Zack said...

nak pi umah yer ..yana kate nak msk utk sayer kan ...ahakss!!

PinQib said...

buat lew resipi cara nak wat coleslaw.. hoooo.. dalame nak meneraii

hyz said...

vavavavavavaa nampak menyelerakan...

Copyright 2011/2012.All Right Reserved By Run Away