Detik waktu terus berjalan Berhias gelap dan terang Suka dan duka Tangis dan tawa Tergores bagai lukisan...Seribu mimpi berjuta sepi Hadir bagai teman sejati Di antara lelahnya jiwa Dalam resah dan air mata Ku persembahkan kepadaMu Yang terindah dalam hidupku...Meski ku rapuh dalam langkah Kadang tak setia kepadaMu Namun cinta dalam jiwa Hanyalah padaMu...Maafkanlah bila hati Tak sempurna mencintaiMu Dalam dada ku harap hanya Dirimu yang bertakhta...Detik waktu terus berlalu Semua berakhir padaMu...♥

My FRIENDS

Wednesday, January 25, 2012

PERUBATAN ISLAM:SANGAT MENGEJUTKAN..

Met malam all..;d..yana nak shared sedikit pengalaman yana tentang perubatan secara islam..Kelmarin yana mengikut saudara terdekat yana pergi berubat perubatan secara islam di kuang.. selangor...Kami tahu tentang perubatan islam tu melalui rancangan MISTIK..terbitan OASIS astro..Saudara terdekat yana tu dah berumur..dan seowg perempuan..sakit yang dia hadapi dah terlalu lama..munkin dah lebih dari 30tahun..dia sakit di bahagian perut di sebelah kanan...dan dalam 5tahun kebelakangan ni..sakit tu semakin kuat...chek doktor...doktor kata dia menghidapi sakit gastrik..tapi yang hairan nyer..dia bukan mcm sakit gastrik..kekadang dia susah tido dan terjaga di waktu malam dan semasa dia tido..dia..selalu meracau dan kedengaran bunyi2 yang aneh.....dan emosi nyer selalu tergangu..jadi...bila tgk rancangan mistik tu..kita owg rasa ingin mencuba nyer..Jadi semalam yana pun pergi lah ke perubatan islam tu..sampai dalam pukul 10pagi...masa tu owg memang ramai...
terpaksa lah kitaowg mengikut giliran..Owg yang datang situ kebanyakan berpenyakit yang luar biasa mcm SAKA..PENDAMPING..dan berkait dgn benda2 sihir..Giliran saudara yana lebih kurang 2petang..Cara perubatan nyer mula2..saudara yana di suruh baring...dan..ada satu ranting sebesar pen..ranting tu di selit2 di celah jari kaki saudara yana..tetiba jew saudara yana menjerit...kata nyer rasa sakit..Ustaz tu tanya sakit kat mana..saudara yana kata di sbelah kanan perut...jadi ustaz tu mengambil ranting tadi nak mengetuk-getuk pelahan di perut saudara yana..ketukan tu terlalu perlahan..tapi saudara yana terus menjerit..ustaz tu mengetuk-getuk lagi..sampai lah saudara yana dah letih...jadi ustaz tu bagi saudara yana rehat selama 1jam..dan menyambung lagi berubatan...last berubatan saudara yana di suruh mandi air ais batu..Dan apa yang mengejutkan yana..dan sukar yana nak percaya...kesan ketukan di perut dan paha sebelah kanan sangat2 lah mengejutkan...di sini yana dah mendapat keizinan dari saudara yana untuk mengupload gambar saudara yana tu kat sini....(yana terpaksa kaburkan di bahagian2 yg agak sensitif)..
BAHAGIAN BAWAH PINGANG

BAHAGIAN PEHA
BAHAGIAN PERUT DAN PEHA
Pekara ni sangant2 mengejutkan...yana..sbb berlaku kat depan yana sendiri..kalau yana tgk kat tv atau owg cerita myb yana agak susah nak percaya sangat...bayangkan lah hanya dgn sebatang ranting sebesar pen...hanya di ketuk2 sangat perlahan2 ke badan pesakit..meninggal kesan yang sangat mengejutkan..dan saudara yana kata walaupun kesan begitu teruk..tapi dia tak rasa sakit pun..dan dia kata perut dia dari semalam sampai hari ni belum rasa sakit pun dan terasa badan nyer terlalu ringan...alhamdulilah..berkat ustaz dan keizinan ALLAH SWT...semuga saudara yana akan sembuh..Ustaz yang ubati saudara yana tu berkata..saudara yana sakit tu di sebab kan ada benda yang tak bagus..tumpang duduk dalam badan saudara yana tu..munkin setan atau makhluk halus..ustaz tu kata lagi...benda2 yang tak baik ni kekadang selalu tumpang dalam diri seseowg...cuma kita tidak perasan kehadiran nyer..jadi kalau kita rasa badan kita selalu tak sihat atau rasa lain macam jew cepat2 lah berubat..sebelum menjadi lebih rumit..saudara yana akan meneruskan rawatan lagi...ustaz tu kata saudara yana belum ok sepenuh nya...Yana harap benda2 mcm ni di jauhkan dari kita semua..

62 comments:

Uncle Jonni said...

semoga saudara yana cepat sembuh.....

misshannajr said...

takut la huhuhu

Cik Lia Lomi said...

benda halus, mana kita nak nampak, kadang doktor pun tak akan nampak kalau bukan melalui perubatan islam..

mama aini said...

assalam..semuga saudara yana cepat sembuh..amin..kesian dia,mesti dia menderita sgt kerana penyakit ni..hu2x..

whitecappuccino said...

semoga dia akan sembuh tak lama lagi..

kim heeruul said...

semoga dia cepat sembuh..seram

Sue Unnie.. said...

sue pun dulu tak caya tapi bile famili sendirik kena mmg terkejut.

truknye lebam tu. yana pun hafal ayat2 pndinding diri yer. sbb lagi dkt ahli kluarga lagi senang nak kena..

tapi takpe. smua tu dr Allah kan. insyaallah moga smuanya slmt..

KhaiRin - anies said...

berubat kt mana tu yana?

yusuflaili(Goku) said...

salam;
pelik juga kan,..hanya tuhan je yang tahu...apa2pun mudah2an saudara awak cepat sembuh.

dhiera said...

subhanallah.. semua ni kuasa allah. semoga saudara yana cepat lah sembuh ye~ update lagi pasal ni dari masa ke masa ok!

cik sakura said...

semoga saudara awak cepat sembuh ye..

teha said...

semoga saudar cpt sembuh :)

Aishah Jahirah said...

alhamdulillah....semoga saudara yana tu sembuh secara menyeluruh.akak pun ada saudara terdekat yang sampai sekarang masih berubat tapi belum sembuh sepenuhnya.betul la benda halus ni tempat sakit selalu kat perut,org selalu kaitkan dgn angin,gastrik.

KaK LimAh Si SupiR said...

dasat lebam ny..

semoga saudara yana tuu cpt sembuh ^_^

Yati said...

Astaghfirullahalazim... gerunnya akak tengok. Semoga sedara Yana tu semakin sembuh, Insya-Allah.

Sharif said...

Semoga cepat sembuh

Kancil 8349 said...

semoga cepat sembuh

Sarah Mohd Saleh said...

uishhhh sangat mengagumkannnn ;)

Juliet_iRa~" said...

semoga cepat sembuh...

mmg bahaya bnda2 halus ni..

Badrina Ibtisam said...

Smoga saudara awak cepat sembuh ye.. :)

bella heuheu ❤ said...

scarynye tengok lebam tu. hope saudara yana cepat sembuh ;D

era kecik said...

erk, takut tengok pic tu X/

LiLy @ MumMyQiStInA said...

semoga saudara yana cepat sembuh ye..

Apeach Blogspot said...

harap saudara yana cpt sembuh ya.:D

Apeach Blogspot said...

harap saudara yana cpt sembuh ya.:D

Zakia said...

takutnya..semoga cepat sembuh..banyak baca ayt suci alQuran

♥e'in♥ said...

ya Allah.. semoga die cepat sembuh yana..

L said...

masyaallah... kesiannyer.. moga cepat sembuh...=)

jom hayati..=)
lolz-l.blogspot.com/2012/01/amanahnyer-sahabat-rasulullah.html

wahida said...

ish...terkejut tgk gambar2 ni...Allahuakbar...


semoga sedara yana cepat sembuh yer...tak sangka ada benda yg menumpang...huhu...

nurkaloi said...

semuanya dengan izin Allah kann
alhmdllh slmt dah ok ea

هانيم إرشاد said...

takutnye tgk pic tuw. cepat sembuh yee :)

Mya said...

pernah gak tengok. em anyway, semoga cepat sembuh dan didoakan yg baik2 aje inshaalah =)

cinnamon.com said...

ngeri tgok walaupun kabur..berubat dgn ustaz ok lah..harap cpt baik kaki tu..

lama tak dtg sini..

eita said...

seriau tengok....

insya allah harap semuanya ok kan..

Mohd Izzar said...

wahhhhh~~~
semoga saudara yana cepaat sembuh :))

Pondok Usang said...

siapa yg tak pernah merasainya mmg takkan percaya.. selalu amalkan solat Dhuha.. benteng dari segala serangan sihir..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

smoga cepat sembuh

mudah mudahan di jauhkn dari kita semua, amin :)

farmys said...

takut tgk gambar tu.. semoga cepat sembuh..

jom join giveaway!

Anonymous said...

Blog free stuff = ):
http://blog.erolove.in/?new-lp.html
http://blog.erolove.in/land?browse-dd.html

Anonymous said...

Dewasa blog :
http://xaijo.com/land?new-fc.html
http://blog.erolove.in/?new-xp.html

Anonymous said...

Video blog :
http://xaijo.com/land?new-pr.html
http://blog.erolove.in/land?new-ex.html

Kazen said...

semoga cepat sembuh juga :)

Entri Terkini | Sekitar Majlis Perkahwinan Yusry dan Lisa Surihani (PICC)

schaze zainn said...

semoga saudara yana cepat sembuh

btw, itu semua kuasa Allah swt :)

Mama Ema said...

seksanya buat camtu...biar yg orang buat terkena balik

Anonymous said...

Free porn blog :
http://xaijo.com/land?new-rr.html
http://blog.erolove.in/land?new-ro.html
http://amateur.erolove.in/pageiv.html

Anonymous said...

Pic blog :
http://aed280e5.allanalpass.com
http://xaijo.com/land?new-co.html
http://blog.erolove.in/?new-tu.html
http://amateur.erolove.in/pagecu.html

Anonymous said...

Berita blog :
http://aed280e5.allanalpass.com
http://xaijo.com/?new-lw.html
http://blog.erolove.in/?new-kt.html
http://blog.erolove.in/land?browse-rh.html
http://amateur.erolove.in/pageci.html

Caythrine Amanda said...

mcm2lah kan zaman skg,takut....

Anonymous said...

Video blog :
http://aed280e5.allanalpass.com
http://xaijo.com/land?new-sm.html
http://blog.erolove.in/land?new-ds.html
http://amateur.erolove.in/pageyi.html

Phat said...

semoga cepat sembuh

ekabukanmakcikkau. said...

ihhh terberuk kejut aku tgk gambar tu hahahhaa . takut ah plak tetiba memalam buta ni baca blog kau ahhaha

budakijaupendek said...

baguslah semakin sembuh.
setiap penyakit ada penawarnya kan ? ^^

dill said...

moga die cepat sembuh

dill.

faradeeba said...

lama tak singgah sini

tc yana :)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Semoga saudara awk cepat sembuh yea.. Pokok Manggis Depan Rumah

Murni said...

Salam ukhuwwah! Terima kasih sbb follow blog M U R N I @ Nilai Murni @ Huda Insyirah. Tu semua nama blog saya yg under url http://www.anamuaddib.blogspot.com / http://www.blogbercakap.blogspot.com . Saya nak tutup blog tu, jadi kalau sudi nak follow saya balik, follow blog ini pula ya. Blog saya juga. InsyaAllah lebih baik dari blog sebelumnya. Terima kasih sekali lagi ya.

Edy Zaidi said...

Salam..mintak jasa baik anda semua yang berkelapangan untuk Vote for www.eqbalzack.com in DiGi WWWOW Awards 2012 : Blogger of The Year (VOTE TIAP2 HARI TAU)

Thanks guys for your helps...really appreciate it! LOVE U lah..:p

ejulz said...

30 tahun.. lama tu.. smoga dia cepat sembuh.. zaman skang pun ada lagi benda2 camni..

ctk said...

waaaa....menakotkan lah...arap kita dpt dijauhkan dgn bende2 cmni...huhu

* FAR * said...

seram tgk lebam2 tu.. semoga cepat sembuh ye..

farsyah said...

semoga cepat sembuh ;)
amalkan pendinding diri insyaAllah sentiasa dilindungi ;)

btw, saya tag awak untuk ini

http://akufarsyah.blogspot.com/2012/07/simple-giveaway-by-ira-thira.html

hehe ;) byebye

farsyah said...

sentiasalah amalkan pendinding diri, insyaAllah dilindungi-Nya..

btw saya tag awak untuk ini

http://akufarsyah.blogspot.com/2012/07/simple-giveaway-by-ira-thira.html

hehe, sudi-sudikanlah diri :)
terima kasih, byebye ;)

Copyright 2011/2012.All Right Reserved By Run Away